Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

«Άνοιξης των Πλήκτρων» συνέχεια απόψε, με την Αλεξία Μουζά

Το δεύτερο της σειράς πιανιστικών ρεσιτάλ σημαντικών Ελλήνων σολίστ, με γενικό τίτλο «Άνοιξη των Πλήκτρων», θα λάβει χώρα σήμερα, Τετάρτη 5 Μαρτίου στις 20.30, με την 24χρονη Αλεξία Μουζά. Η Αλεξία Μουζά εντυπωσιάζει από 11 χρονών, αποσπώντας βραβεία σε ελληνικούς και διεθνείς μεγάλους διαγωνισμούς πιάνου και διαγράφοντας λαμπρή πορεία στη διεθνή σκηνή, καθώς έχει μεταξύ άλλων εμφανιστεί ως σολίστ και με την περίφημη «ναυαρχίδα» του El Systema της Βενεζουέλας, τη Συμφωνική Ορχήστρα Simon Bolivar.

mouza

Στο πρόγραμμα που θα παρουσιάσει στην Καλαμάτα, περιλαμβάνονται εντυπωσιακά κομμάτια από τον κύκλο Ιμπέρια του Ισπανού Αλμπένιθ και η εξαιρετικά απαιτητική 2η Σονάτα για πιάνο του Ραχμάνινοφ.

Παρατίθεται βιογραφικό της Αλεξίας Μουζά.

«ΑΝΟΙΞΗ ΤΩΝ ΠΛΗΚΤΡΩΝ»

Υπενθυμίζεται ότι η «Άνοιξη των Πλήκτρων» πραγματοποιείται από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, με την αρωγή του Συλλόγου Γονέων Σπουδαστών των Σχολών της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας. Τα ρεσιτάλ έχουν ελεύθερη είσοδο και δίδονται στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, το οποίο φιλοξενεί το πιάνο συναυλιών Steinway & Sons, που πρόσφατα επισκεύασε ριζικά η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» με ειδικό κονδύλι του Δήμου Καλαμάτας, 28 χρόνια μετά την απόκτηση αυτού του σπουδαίου οργάνου.

anoiksi-twn-pliktrwn

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι καλλιτέχνες εμφανίζονται στην Καλαμάτα χωρίς αμοιβή, συμβάλλοντας έτσι στην ουσιαστική πολιτιστική κινητικότητα και αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη θέση που έχει η πόλη μας στον μουσικό χάρτη της χώρας. Απευθύνονται σ’ αυτούς θερμές ευχαριστίες.

Στη συνέχεια του κύκλου θα εμφανισθούν:

  • ο Βασίλης Ρακιτζής και η Μαρία Ευστρατιάδη σε ρεσιτάλ για τέσσερα χέρια σε ένα πιάνο, την Τετάρτη 12 Μαρτίου
  • ο Θόδωρος Κοτεπάνος, την Τετάρτη 19 Μαρτίου
  • η Μαρία Ευστρατιάδη, τη Μεγάλη Δευτέρα 14 Απριλίου, με το έργο Παραλλαγές Γκόλντμπεργκ του Μπαχ. Επίσης, θα κάνει σεμινάριο σε σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας (12, 13, 15 Απριλίου)
  • ο Τάσος Πάππας, με ρεσιτάλ του, την Τετάρτη 28 Μαΐου. Ο Τάσος Πάππας είναι σολίστ ο οποίος είχε εντυπωσιάσει το κοινό της Καλαμάτας, με την εμφάνισή του στην Αίθουσα Συναυλιών του Ωδείου, σε ρεσιτάλ πιάνου το 2013.

Έναρξη: 20.30 – Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας - Ελεύθερη είσοδος

Στις 12, 13, 15 Απριλίου σεμινάριο masterclass πιάνου με τη Μαρία Ευστρατιάδη, στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

anoiksi-twn-pliktrwn.jpgmouza.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech