Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Συναυλία της Τάξης Φλάουτου με ράμφος τη Δευτέρα 8/12 στο Δημοτικό Ωδείο

Η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας παρουσιάζει στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου τη συναυλία της Τάξης Φλάουτου με ράμφος της δασκάλας Θεανώς Αδαμοπούλου. Η συναυλία θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 20.00, με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών μουσικής δωματίου «Χειμωνιάτικο Ταξίδι».

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της συναυλίας.

Σημειώνεται πως το ρεπερτόριο της μουσικής για φλάουτο με ράμφος αναπτύχθηκε ήδη από τον Μεσαίωνα και την Αναγέννηση και στη συνέχεια κατά τον 17ο αιώνα (πρώιμο μπαρόκ) και κατά τον 18ο αιώνα, οπότε και διαμορφώθηκαν κυρίως οι φόρμες sonata και concerto από τους μεγάλους συνθέτες της εποχής Vivaldi, Corelli, Haendel, Telemann, Bach κ.ά. Ήταν επίσης πολύ διαδεδομένο όργανο στις βασιλικές αυλές (χορευτική μουσική), αλλά και στις όπερες της εποχής.
Εκτός από τα έργα ρεπερτορίου για φλάουτο με ράμφος και τσέμπαλο ή basso continuo, πολύ διαδεδομένα είναι και τα έργα για ντουέτο, τρίο και σύνολο φλάουτων με ράμφος.

Η παιδαγωγική αξία του φλάουτου με ράμφος είναι μεγάλη και αποτελεί ιδανικό όργανο για την εισαγωγή των παιδιών στη μουσική από πολύ μικρή ηλικία.

f.jpgwinter-trip.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech