Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΕΝΟΣ ΙΣΟΓΕΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΠΑΤΑΡΙ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, ως Διοικούσα και Διαχειριστική Επιτροπή του κληροδοτήματος, του Δήμου Καλαμάτας (Κεφάλαιο Αυτοτελούς Διαχείρισης) με την επωνυμία «Κληροδότημα ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ ΣΚΙΑ» διακηρύττει ότι:
εκτίθεται σε πλειοδοτική δημόσια δημοπρασία σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4182/2013 (ΦΕΚ 185 Α/10.09.2013) Κώδικας Κοινωφελών Περιουσιών, σχολαζουσών κληρονομιών και λοιπές διατάξεις», η εκμίσθωση, με χρονική διάρκεια πέντε (5) ετών, ενός ΙΣΟΓΕΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ για επαγγελματική στέγη, συνολικού εμβαδού 14,21τ.μ. με πατάρι ίδιας επιφανείας, που βρίσκεται ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΥΣ 6 ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, συνιδιοκτησίας του Δήμου Καλαμάτας (Κληροδότημα - Κεφάλαιο Αυτοτελούς Διαχείρισης «Λυκούργου Σκιά») κατά ποσοστό 50% και των α.Ανδρέα Παρθένιου, κατά ποσοστό 25%, β.του ιδρύματος με την επωνυμία Αλεξανδράκεια κληροδοτήματα κατά ποσοστό 12,5%, γ.κληρονόμων Παναγιώτη Μακρή κατά ποσοστό 12,5%.Το μίσθιο αποτελείται από ενιαίο χώρο και εσωτερική (μεταλλική) κυκλική κλίμακα η οποία ενώνει το ισόγειο τμήμα του καταστήματος με το πατάρι. Η είσοδος του ισογείου καταστήματος είναι επί της οδού Αριστομένους 6.  
   Η ενοικίαση αρχίζει από την υπογραφή του μισθωτηρίου συμβολαίου, το οποίο πρέπει να υπογραφεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 8 του άρθρου 24 του Ν. 4182/2013 και έχει διάρκεια πέντε ετών και λήγει με την πάροδο της αντίστοιχης ημέρας από την υπογραφή και την συμπλήρωση των πέντε ετών.
ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΟΡΙΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ (τιμή εκκίνησης) ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΙΣΟΓΕΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ  400,00 ΕΥΡΩ  ΜΗΝΙΑΙΩΣ. 
Πέραν του μισθώματος, ο μισθωτής βαρύνεται με το κατά νόμο τέλος χαρτ/μου 3,6%, το οποίο θα καταβάλλεται με τον τρόπο που καταβάλλεται το εκάστοτε οφειλόμενο μηνιαίο μίσθωμα και βαρύνεται εξ’ ολοκλήρου και με οποιοδήποτε άλλο τέλος ή φόρο επιβαρυνθούν τα μισθώματα ή την ασκούμενη στο μίσθιο δραστηριότητα, καθώς και με τα δημοτικά τέλη του ακινήτου, φωτισμού, καθαριότητος, καταναλώσεως ηλεκτρικού ρεύματος βάσει των εκάστοτε ενδείξεων των μετρητών, υπονόμων, αποχετεύσεως. 
Όποιος έχει την πρόθεση να διαγωνισθεί πρέπει να καταθέσει στον Δήμο Καλαμάτας, εντός προθεσμίας είκοσι (20) ημερών, από τη δημοσίευση περίληψης της διακήρυξης στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών, κλειστή οικονομική προσφορά, με την οποία θα δηλώνει υπεύθυνα το προσφερόμενο μηνιαίο μίσθωμα. Επιπλέον είναι υποχρεωμένος να δηλώσει και τα στοιχεία αξιόχρεου εγγυητή, για την υπογραφή των πρακτικών της δημοπρασίας και του μισθωτηρίου συμβολαίου. Για να γίνει κάποιος δεκτός στη δημοπρασία πρέπει να καταθέσει ποσό ίσο προς το ελάχιστο όριο προσφοράς ενός (1) μηνιαίου μισθώματος, δηλαδή τετρακόσια (400,00€) ευρώ ως εγγύηση συμμετοχής. Επίσης ο ενδιαφερόμενος και ο εγγυητής αυτού πρέπει να προσκομίσουν φορολογική, δημοτική και ασφαλιστική ενημερότητα αυτών.
Η οικονομική προσφορά και τα λοιπά στοιχεία της πρότασης που περιγράφονται στους όρους της αναλυτικής διακήρυξης πρέπει να κατατεθούν σε καλά κλεισμένο φάκελο, που στο εξωτερικό μέρος του θα αναγράφει τα στοιχεία του ενδιαφερόμενου, ταχυδρομική διεύθυνση και τηλέφωνο επικοινωνίας και θα φέρει την ένδειξη: «Κλειστή Οικονομική προσφορά για τη μίσθωση του ΙΣΟΓΕΙΟΥ καταστήματος του κληροδοτήματος ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ ΣΚΙΑ». 
Ημερομηνία λήξης υποβολής των προσφορών ορίζεται η  25/08/2016, ημέρα  Πέμπτη. και ώρα 2:30μ.μ. 
Οι κλειστές προσφορές θα ανοιχθούν, μετά το πέρας της ανωτέρω προθεσμίας, σε ανοικτή συνεδρίαση της επιτροπής διαχείρισης του Κληροδοτήματος (Οικονομική Επιτροπή Δήμου Καλαμάτας), στην οποία θα κληθούν να παρευρεθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.
Πληροφορίες για τη δημοπρασία παρέχονται από τη Διεύθυνση Οικονομικών, Τμήμα Δημοτικής Περιουσίας & Διαχείρισης Κοιμητηρίων τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, Διεύθυνση: Αριστοδήμου 22, Τηλέφωνο:2721360841.
Κατά τα λοιπά ισχύουν οι όροι της σχετικής αναλυτικής διακήρυξης.
 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech