Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Συλλυπητήρια για την εκδημία του Παναγιώτη Τέτση, μεγάλου ζωγράφου και φίλου της Καλαμάτας

Συλλυπητήριο τηλεγράφημα απέστειλε ο Δήμαρχος προς τους οικείους του Παναγιώτη Τέτση, σπουδαίου ζωγράφου, ακαδημαϊκού και πολύτιμου φίλου της πόλης της Καλαμάτας, αλλά και πολλών Καλαματιανών. Ο Δήμαρχος, στο τηλεγράφημά του, επεσήμανε ότι ο μεγάλος ζωγράφος θα είναι «αναντικατάστατος στο χώρο της τέχνης, του πολιτισμού και της πνευματικής μας ζωής».

Ο Παναγιώτης Τέτσης, ζωγράφος μεγάλου βεληνεκούς και εγνωσμένης αξίας, απεβίωσε προ ημερών. Υπήρξε εμπράκτως φίλος της Καλαμάτας, όπου είχε εκθέσει έργα του δύο φορές και την οποία επισκεπτόταν συχνά, ιδίως με αφορμή το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, ενώ πέρυσι ο Δήμαρχος τον είχε επισκεφθεί στην Ύδρα.
Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά τους σεισμούς του 1986, ο ζωγράφος δώρισε στο Δήμο έναν πίνακα, ο οποίος αναπαριστά τις Κιτριές - με τη δική του ματιά ως εξπρεσιονιστή - και κοσμεί το γραφείο του Δημάρχου. Ως αποτέλεσμα της χρονικής συγκυρίας της δωρεάς, στον πίνακα υπάρχει ιδιόχειρη αφιέρωση, που γράφει: «Για τους φίλους της Καλαμάτας, νάρχονται από εδώ και πέρα όλα καλά».

afierwsh_panagiwth_tetsh_Medium.JPGP3080238_Medium.JPGpanagiwths_tetshs_zwgrafos_Medium.jpgpinakas_panagiwth_tetsh_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech