Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Πετυχημένος ο 1ος Ημιμαραθώνιος Καλαμάτας, με το βλέμμα στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα

Με τη συμμετοχή 220 αθλητριών και αθλητών στη διαδρομή του ημιμαραθωνίου, μήκους 21 χιλιομέτρων και 110 αθλητών και αθλητριών στον αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων, οι οποίοι προέρχονταν από την Καλαμάτα, πόλεις της Πελοποννήσου και την Αττική, ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος Ημιμαραθώνιος Καλαμάτας. Ο αγώνας διεξήχθη το πρωί της Κυριακής 9 Οκτωβρίου 2016, με αφετηρία στις 9.00 το χώρο του «Πανελληνίου» στην προκυμαία Καλαμάτας και συνεδύασε τον αθλητισμό με την προβολή και προώθηση της υποψηφιότητας της Καλαμάτας για το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021.

2

Οι αθλητές απόλαυσαν μιαν επίπεδη, ευχάριστη και κατάλληλη για τον αγώνα διαδρομή σε όλο το παραλιακό μέτωπο, από το ξενοδοχείο Elite έως τον Μπουρνιά (πίστα Κάρτ), μεταφέροντας με ένα πλατύ χαμόγελο σε όλους την προσδοκία για επανάληψη και καθιέρωση του αγώνα.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

19

Νικητής του ημιμαραθωνίου αναδείχθηκε ο Βαλεντίνος Δημητρακόπουλος, δεύτερος ήλθε ο Λάζαρος Σαντοριναίος και τρίτος κατετάγη ο Ισίδωρος Παλαμάρης.

25

Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Μάτα Κλησάρη, δεύτερη ήλθε η Σταυρούλα Μπάκα και τρίτη η Βασιλική Μπάκα.
Στον αγώνα 5 χιλιομέτρων, πρώτος ήταν ο Αλέξανδρος Γεωργόπουλος, δεύτερος ο Δημήτρης Πασσιάς και τρίτος ο Δημήτρης Ρούτσης. Στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η Νικολέτα Παναγούλια, δεύτερη η Γεωργία Φασουλοπούλου και τρίτη η Χριστίνα Κωτσιοπούλου.
Σημειώνεται ότι επιδόθηκαν βραβεύσεις και στους πρώτους τρεις ανά ηλικιακή κατηγορία.

Τα αποτελέσματα για τον ημιμαραθώνιο μπορείτε να δείτε εδώ και για τον αγώνα 5 χιλιομέτρων εδώ.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

10

Ευχαριστίες εκφράζονται από τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Καλαμάτας στους εθελοντές της γραμματείας, στα μέλη, τους προπονητές και τους αθλητές των Συλλόγων: Μεσσηνιακός (στίβος), Καλαμάτα ΄80 (μπάσκετ), Ακάδημος (μπάσκετ), Kalamata BC (μπάσκετ), ΝΟΚ (βόλεϊ), Απόλλων (βόλεϊ), Α.Σ. Άρις (μπάσκετ), Αναγέννηση Παραλίας (μπάσκετ), καθώς και προς τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασπροχώματος, για τη βοήθειά τους όσον αφορά στη λειτουργία των σταθμών υποστήριξης των αθλητών και στην ασφάλεια της διαδρομής.
Ευχαριστίες, επίσης, εκφράζονται στη Δημοτική Αστυνομία, την Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα.
Ουσιαστική, ακόμη, ήταν η συμβολή των μεγάλων χορηγών Alma Sport και Χ. Σαραντόπουλος (ενδύματα), για τη χορηγία της μπλούζας των αθλητών, καθώς και των επιχειρήσεων Γ. Αθανασίου, Συκική και Παπαδημητρίου για τον ανεφοδιασμό των σταθμών υποστήριξης. Τονίζεται πως οι αθλήτριες και οι αθλητές αναπλήρωσαν τις απώλειες του αγώνα καταναλώνοντας τοπικά αγροτικά προϊόντα, δηλαδή σταφίδα μαύρη και σύκο, πλούσια σε ενέργεια και μεταλλικά άλατα.
Συγχαρητήρια σε όλους όσοι έλαβαν μέρος!

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech