Συνέδρια και ημερίδες Υγείας στην Καλαμάτα

Ξεκίνησαν το βράδυ της Πέμπτης 7 Ιουνίου 2018 οι εργασίες του 13ου Συνεδρίου της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρεία Νοσηλευτών στο ξενοδοχείο Elite City Resort της Καλαμάτας. Μετά τους χαιρετισμούς, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας κήρυξε την έναρξη των εργασιών. Στη συνέχεια, η επίτιμη Διευθύντρια Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Ξένη Αραπογιάννη παρουσίασε τα ευρήματα του Ασκληπιείου της Αρχαίας Θουρίας και ακολούθησαν βραβεύσεις.
 
10ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
 
Απόψε, Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 και ώρα 20.00, ξεκινά το 10ο Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (8 και 9 Ιουνίου). Το συνέδριο διοργανώνει η Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μελέτης της Βαριάς Νόσου και τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και του Δήμου Καλαμάτας. Σ’ αυτό αναμένεται να μετάσχουν περί τους 300 ιατροί από την Πελοπόννησο. Το τελικό πρόγραμμα μπορείτε να δείτε εδώ.
 
 
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΡΔΙΟΜΕΤΑΒΟΛΙΚΩΝ
ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΚΙΝΔΥΝΟΥ
 
Επίσης, μεταξύ 28 και 30 Ιουνίου 2018, θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καρδιομεταβολικών Παραγόντων Κινδύνου. Το Συνέδριο αυτό πραγματοποιείται επί σειράν ετών, με επιτυχία, στην Καλαμάτα, συγκεντρώνοντας ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον. Το προκαταρκτικό πρόγραμμά του μπορείτε να δείτε εδώ.
 
ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΒΗΤΗ
 
Σημειώνεται ότι το Σάββατο 30 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο Elite City Resort και στο πλαίσιο του ανωτέρω Συνεδρίου. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για το διαβήτη, με έμφαση στην ενημέρωση και την εκπαίδευση του κοινού. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Εταιρεία Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και του Συλλόγου Διαβητικών Νομού Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία». Θα μιλήσουν εξειδικευμένοι διαβητολόγοι για διάφορες παραμέτρους της ασθένειας. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί μεταξύ των ωρών 18.30 και 20.30 και το πρόγραμμα μπορείτε να δείτε εδώ. 
 
ΓΙΑ ΝΟΣΟ CROHN ΚΑΙ
ΕΛΚΩΔΗ ΚΟΛΙΤΙΔΑ
 
Την ίδια ημέρα, η Ελληνική Ομάδα Μελέτης Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου Θα διοργανώσει ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό σχετικά με νοσήματα αυτά, όπως είναι η νόσος του Crohn και η ελκώδης κολίτιδα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος», Αριστομένους 95, μεταξύ των ωρών 11.00 και 14.00. Το πρόγραμμα μπορείτε να δείτε εδώ.
Τα συνέδρια αυτά τονώνουν την επισκεψιμότητα στην Καλαμάτα και τη Μεσσηνία και, μάλιστα, εκτός εποχής τουριστικής αιχμής, ενώ είναι πολλαπλώς ωφέλιμα για τους επιστήμονες του χώρου της Υγείας, αλλά και για το κοινό.
 
synedrio-noshleftvn-nefrologias_1.jpgsynedrio-noshleftvn-nefrologias_2.jpg
 

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud