Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε στις 19 Ιουνίου 2014

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας συνεδρίασε την Πέμπτη 19 Ιουνίου, στις 20.00 και έλαβε αποφάσεις επί 24 θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και 2 εκτός αυτής, ενώ εγκρίθηκε και ένα ψήφισμα. Οι κυριότερες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αφορούν στα εξής:

1. ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

Από το Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίθηκε κυκλική διαδρομή για τη δρομολόγηση τουριστικού λεωφορείου ανοικτού τύπου, ως εξής: αφετηρία – Ψαρών – Λυκούργου – Νέδοντος – Σαλαμίνος – Ψαρών – Αναλήψεως – Ναυαρίνου – Μάνης – αναστροφή στη Μικρή Μαντίνεια – Μάνης – Ναυαρίνου - Φαρών – Βασ. Γεωργίου – Φραντζή – Κεφάλα – Αρτέμιδος – Σταδίου – Υπαπαντής – Χρυσοστόμου Θέμελη - Φάριος – Μητροπολίτου Μελετίου – Υπαπαντής – Σταδίου – Νέδοντος – Σπάρτης - Γέφυρα Αγοράς – Αρτέμιδος – Γέφυρα Σταδίου – Νέδοντος – Κροντήρη – Αριστομένους – Μακεδονίας – Ψαρών. Οι στάσεις του λεωφορείου αυτού εντός της αστικής περιοχής δε θα ταυτίζονται με εκείνες του Αστικού ΚΤΕΛ, ώστε να μη δημιουργούνται κυκλοφοριακά προβλήματα και καθυστερήσεις.

2. ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟΝ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ»

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε, σε ένδειξη τιμής στη μνήμη και το έργο του καλλιτέχνη, την απόδοση του ονόματος του σπουδαίου συντοπίτη μας σκηνοθέτη, αείμνηστου Θεόδωρου Αγγελόπουλου, στο αμφιθέατρο του κτηρίου του ΟΑΕΔ (Αριστομένους 95, Καλαμάτα), το οποίο έχει παραχωρηθεί με χρησιδάνειο στο Δήμο Καλαμάτας.

ergatiko-kentro

Παρατίθεται βιογραφικό σημείωμα του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, που περιλαμβάνει εργογραφία και κατάλογο βραβεύσεων.

3. ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Δόθηκε η έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τη μελέτη ανακαίνισης της αίθουσας συνεδριάσεων του Σώματος που υφίσταται στο Δημαρχείο, επί της οδού Αριστομένους 28.

dimotikou-sumvouliou

Η ανακαίνιση περιλαμβάνει αφενός την επέκταση του χώρου με την προσάρτηση του γραφείου όπου σήμερα στεγάζεται η Μειοψηφία και αφετέρου την αναδιάταξη των εδράνων στη μεγάλη αίθουσα, με ταυτόχρονη αύξησή τους. Με τη νέα διάταξη, τα έδρανα θα αναπτύσσονται, σε τρία επίπεδα, σε σχήμα Π γύρω από τα έδρανα του Προεδρείου, που θα τοποθετηθεί στη νότια πλευρά της αίθουσας. Στην ανατολική πλευρά της, θα διαταχθούν τα έδρανα των δημοσιογράφων και στο χώρο όπου σήμερα στεγάζεται η Μειοψηφία οι θέσεις του κοινού.

aithousa

Όταν πραγματοποιηθεί η ανακαίνιση, η αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου θα διαθέτει θέσεις για τα μέλη του Σώματος (είναι 41), 5 δημοσιογραφικές και περίπου 20 για το κοινό.

Στο πλαίσιο της ανακαίνισης, περιλαμβάνεται η προμήθεια και εγκατάσταση συμπληρωματικών διατάξεων μικροφωνικής και μεγαφωνικής εγκατάστασης, καθώς και συστήματος προβολής εικόνας.

4. ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΑΜΦΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΣ ΙΘΩΜΑΤΑ

Από το Σώμα δόθηκε έγκριση όσον αφορά στην τοποθέτηση στις οδούς Αμφείας και Διός Ιθωμάτα, στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, μη μονίμων κατασκευών όπως πέργκολες, σκίαστρα κ.λπ., με τη μορφή αψίδων.

amfeias

Οι αψίδες θα συνδέονται με δικτυώματα που θα διαμορφώνουν κατάλληλες επιφάνειες (κρεβατίνες) για την ανάπτυξη αναρριχωμένων φυτών. Θα δημιουργηθούν συνθέσεις από κληματίδες, πασιφλόρες, γιασεμί, και βουκαμβίλιες, που αναπτυσσόμενα σε ζαρντινιέρες – λάκκους φύτευσης θα σκιάζουν τους δρόμους αυτούς του Ιστορικού Κέντρου.

ithwmata

Με τον τρόπο αυτό θα αναβαθμισθεί η αισθητική και αφετέρου η σκιά των φυτών θα προσφέρει ηλιοπροστασία στους διαβάτες. Η όλη ανάπτυξη των κατασκευών θα προσαρμόζεται στις ιδιαιτερότητες των όψεων των αξιόλογων κτηρίων.

5. ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ

Το Σώμα ενέκρινε την κατεδάφιση κτηρίων, τα οποία είναι επικινδύνως ετοιμόρροπα και βρίσκονται το μεν πρώτο επί των οδών Νέστορος και Ποσειδώνος στη μαρίνα Καλαμάτας (βορείως του Yachting Club), το δε δεύτερο στην Τοπική Κοινότητα Πηδήματος.

6. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΦΟΔΣΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου για τη λειτουργία κινητής μονάδας επεξεργασίας αστικών σύμμεικτων απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας, με στόχο την ανάκτηση - αξιοποίηση όλων των παραγομένων προϊόντων, όπως κόμποστ, ανακυκλώσιμα κ.λπ.

7. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΒΟΛΗΣ ΚΑΤΑ ΚΑΤΑΛΗΨΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ

Ανεβλήθη η συζήτηση του θέματος, σχετικά με την έκδοση πρωτοκόλλων διοικητικής αποβολής κατά καταληψιών δημοτικών εκτάσεων. Οι εκτάσεις αυτές βρίσκονται στα Παλιάμπελα Καλαμάτας και η συζήτηση του θέματος ανεβλήθη, καθώς οι ενδιαφερόμενοι ζήτησαν από το Δήμαρχο προθεσμία προς ακρόαση και έκφραση των απόψεών τους, η οποία τους χορηγήθηκε.

paliampela

 

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΒΟΛΗΣ ΚΑΤΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΩΝ

Ο Δήμαρχος ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι θα ζητήσει την έγκριση του Σώματος για να υπογράψει ίσως και δεκάδες πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής, εναντίον όλων όσοι έχουν καταπατήσει δημοτικό χώρο. Ήδη έχει δοθεί εντολή στη Διεύθυνση Πολεοδομίας, η οποία μελετά το Σχέδιο Πόλης με σκοπό να εντοπίσει όλες τις περιπτώσεις καταπάτησης δημοτικής περιουσίας.

 

8.ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε ψήφισμα κατά της καταστροφής του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στη Μεσόγειο με τη μέθοδο της υδρόλυσης, η οποία - όπως επισημαίνεται – «εγκυμονεί τεράστιους περιβαλλοντικούς κινδύνους (…) επειδή η Μεσόγειος, ως γνωστόν, είναι κλειστή θάλασσα, αλλά παράλληλα τα ρεύματα καθιστούν δεδομένη την απόληξη των χημικών στα παράλια ολόκληρης της Μεσογείου».

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech