Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης για κατεδάφιση του οικισμού αθιγγάνων πίσω από το Πολυκλαδικό

Έφθασε στο Δήμο απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, με την οποία εγκρίνεται «η κατεδάφιση των αυθαιρέτων κατασκευών που βρίσκονται εντός του εγκεκριμένου σχεδίου Καλαμάτας, με μέσα που θα διατεθούν από τον Δήμο Καλαμάτας και με δική του ευθύνη και επίβλεψη», όσον αφορά στον οικισμό αθιγγάνων στην περιοχή Αγίας Τριάδος, όπισθεν του Πολυκλαδικού Λυκείου. Η απόφαση, την οποία μπορείτε να δείτε εδώ, θέτει ως προϋπόθεση να ληφθεί υπόψη «σχετικό έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη, με σκοπό τη διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και της κοινωνικής συνοχής στην περιοχή του Δήμου Καλαμάτας». Το εν λόγω έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην προστασία των ευαίσθητων πληθυσμιακών ομάδων όπως οι αθίγγανοι.
Ο Δήμαρχος, σε δηλώσεις του σήμερα, ανέφερε πως «υπάρχουν ζητήματα που συνδέονται με τη μετεγκατάσταση των αθιγγάνων», τονίζοντας πως ο χώρος όπου θα μετακινηθούν «δεν μπορεί να είναι άλλος χώρος από την Μπιρμπίτα και τη Μακαρία». Τα δύο αυτά ακίνητα έχουν πληρωθεί από το 2002 με Κοινοτικά χρήματα και προορίζονταν για τους αθίγγανους. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι «αν δεν αποδοθούν στους αθίγγανους, ο Δήμος Καλαμάτας θα ενημερώσει την ελληνική Κυβέρνηση και θα προσφύγει στον αρμόδιο Επίτροπο» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Π. Νίκας προσέθεσε πως θα πρέπει «οι αθίγγανοι να τύχουν της αναγκαίας υποστήριξης, να μην περιφέρονται σε ποτάμια, να μην εγκαθίστανται σε δρόμους». Γνωστοποίησε, τέλος, πως στις προσεχείς ημέρες θα επισκεφθεί τον Εισαγγελέα Καλαμάτας και θα ζητήσει την υποστήριξη του Κράτους με το αναγκαίο αστυνομικό προσωπικό, ώστε να πραγματοποιηθεί η κατεδάφιση του παράνομου οικισμού των αθιγγάνων πίσω από το Πολυκλαδικό, όλα τα παραπήγματα του οποίου έχουν κριθεί αυθαίρετα.
 
 
 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech