Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Λειτουργία Κέντρου Διά Βίου Μάθησης στον Αντικάλαμο

Το πρώην Δημοτικό Σχολείο στον Αντικάλαμο επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος, μαζί με υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Καλαμάτας. Πρόκειται για κτήριο με χώρους πιστοποιημένους για τη λειτουργία Κέντρου Διά Βίου Μάθησης, δομή που ο Δήμος σκοπεύει να δημιουργηθεί εκεί άμεσα και να προστεθεί σε εκείνη που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του 4ου Γυμνασίου Καλαμάτας. Τέτοια κέντρα ο Δήμος σχεδιάζει να λειτουργήσουν, επίσης, στον Άρι, στη Θουρία και στ’ Αρφαρά μέσα στο 2015.
 
Την προσεχή εβδομάδα, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος στους δημοσιογράφους, θα διοργανωθεί συνάντηση με τους αιρετούς της Σπερχογείας, του Ασπροχώματος και του Αντικαλάμου, τους εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής αυτής κ.ά., για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων ως προς τα θεματικά αντικείμενα που απαντούν καλύτερα στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όπως (ενδεικτικά) νέες καλλιέργειες, βελτίωση των υπαρχουσών καλλιεργειών, παράδοση και προβολή του τοπικού πολιτισμού κ.λπ. Στόχος είναι η υποστήριξη, η ψυχαγωγία και η βελτίωση του γνωστικού επιπέδου των κατοίκων των περιοχών στην περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας.
 
ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ
 
Η υλοποίηση προγράμματος Διά Βίου Μάθησης στο Δήμο Καλαμάτας είναι επιτυχημένη, καθώς πέρυσι λειτούργησαν 33 τμήματα, με διάφορα θεματικά αντικείμενα. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν 7, ως εξής:
 
1. Ιταλικά για τον τουρισμό
2. Ισπανικά για τον τουρισμό
3. Τουρκικά για τον τουρισμό
4. Διαχείριση εργασιακού άγχους και εναρμόνιση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής
5. Πρακτικές συμβουλές υγιεινής διατροφής
6. Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή
7. Αγγλικά για το χώρο εργασίας.

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Τμήματα, που ο Δήμος σκοπεύει να λειτουργήσουν σύντομα στην Καλαμάτα και για τα οποία έχουν υποβληθεί αιτήσεις από τους πολίτες και απομένει η οριστική επιλογή εκπαιδευτών, μπορείτε να δείτε εδώ.

kdvm-antikalamos.JPGkdvm-antikalamos_1.JPGkdvm-antikalamos_2.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech