Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

O Καζαντζάκης στο σινεμά, αύριο 18/2/2015, από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη

Ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα μνήμης και τιμής στον Νίκο Καζαντζάκη θα προβάλει, αύριο Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015, η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας, με ώρα έναρξης 20.00 και θα έχει ελεύθερη είσοδο.

Θα προβληθεί ένα ντοκιμαντέρ των Εκδόσεων Καζαντζάκη για τη ζωή και το έργο του μεγάλου συγγραφέα, καθώς και για τη δημιουργία και έκδοση των βιβλίων του στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το ντοκιμαντέρ είναι μια δημιουργία του Μιχάλη Καλογεράκη, με μουσική Μάνου Μουντάκη.
Θα παρουσιασθεί, επίσης, «Το μυστικό του Θησέα», μια ταινία του σκηνοθέτη και ηθοποιού Μάριου Ιορδάνου, που φέρει τη σφραγίδα των Εκδόσεων Καζαντζάκη. «Το μυστικό του Θησέα» είναι ο μύθος του αρχαίου Έλληνα ήρωα, ιδωμένος μέσα από τη φιλοσοφική ματιά της Ασκητικής του Νίκου Καζαντζάκη.
Όσοι προσέλθουν, θα παρακολουθήσουν, ακόμη, την ταινία «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», σε σκηνοθεσία Ζιλ Ντασέν.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την βοήθεια των Εκδόσεων Καζαντζάκη, του Συλλόγου Φιλολόγων Μεσσηνίας και της Λέσχης Ανάγνωσης Καλαμάτας

kinimatografiki_lesxi_kazantzakis_.jpgkinimatografiki_lesxi_kazantzakis_1.jpgkinimatografiki_lesxi_kazantzakis_2.jpgkinimatografiki_lesxi_kazantzakis_4.jpg

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech