Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

Με την όπερα «Κάρμεν» και άλλες δράσεις στην Καλαμάτα, το «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»

Η παράσταση με την όπερα «Κάρμεν» του Ζωρζ Μπιζέ, που θα δοθεί στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας αύριο, Σάββατο 7 Μαρτίου 2015, με ώρα έναρξης 20.00, είναι μία μόνο από τις δράσεις που πραγματοποιούνται στην Καλαμάτα μέσω του εκπαιδευτικού και πολιτιστικού προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος». Η όπερα θα παρουσιασθεί με υπέρτιτλους στα ελληνικά.
 
Το «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» περιλαμβάνει τις εξής καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις:
 
• Παραστάσεις της «Όπερας της Βαλίτσας» από την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) με το έργο «Κάρμεν» του Ζωρζ Μπιζέ. Μια από τις πιο δημοφιλείς όπερες παγκοσμίως, παρουσιάζεται, με τους εξαιρετικούς μονωδούς της ΕΛΣ, σε συντετμημένη μορφή, με ένα πιάνο αντί για ορχήστρα και όλα της τα σκηνικά… μέσα σε μια βαλίτσα. Η σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης είναι της σκηνοθέτριας της όπερας Αγγέλας - Κλεοπάτρας Σαρόγλου, η οποία μεταφέρει την υπόθεση του παράφορου έρωτα του δεκανέα Nτον Ζοσέ για την τσιγγάνα Κάρμεν, στην Ισπανία του σήμερα, και μέσα από την αισθητική του σινεμά του Πέδρο Αλμοδοβάρ, διηγείται την τραγική ιστορία που οδηγεί στο θάνατο της Κάρμεν.
 
Opera tis valitsas CARMEN 2
 
Πρόκειται για μια εμβληματική όπερα, όπου οι συγκλονιστικές μελωδίες του Μπιζέ, οι υπέροχες άριες και τα ντουέτα, σκιαγραφούν με μαγικό τρόπο τη δραματική ιστορία και τα συναισθήματα των χαρακτήρων. Τα σκηνικά υπογράφει ο Γιώργος Κολιός, τα κοστούμια η Αλεξία Θεοδωράκη και τους φωτισμούς ο Σπύρος Τζώρας.
 
Εκπαιδευτικές δράσεις γνωριμίας με την όπερα και ανάδειξης λυρικών ταλέντων: η Εθνική Λυρική Σκηνή πραγματοποιεί στην Καλαμάτα διήμερα σεμινάρια λυρικής τέχνης που απευθύνονται σε νέους και νέες από 16 έως 32 χρόνων, στα οποία διδάσκονται βασικές αρχές φωνητικής τεχνικής και σκηνικής αγωγής. Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν σε 12 από τις πόλεις όπου θα πραγματοποιήσει παραστάσεις η ΕΛΣ. Στόχος είναι η ανίχνευση, ενθάρρυνση και ανάδειξη νέων καλλιτεχνών που ζουν στην ελληνική περιφέρεια και επιθυμούν να ασχοληθούν με το λυρικό τραγούδι. Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια επιλέγονται ύστερα από ακροάσεις.
Επιπλέον, σε όλες τις πόλεις που θα επισκεφθεί η ΕΛΣ, θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε μουσικά σχολεία και σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, παρουσιάζοντας στους μαθητές μια εισαγωγή στην τέχνη της όπερας, με στόχο οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με την όπερα και τη λυρική τέχνη.
 
trip
 
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά «Συλλέγω εμπειρίες»: Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά, που πραγματοποιείται στις Δημόσιες, Δημοτικές Βιβλιοθήκες και τους συνεργαζόμενους φορείς που συμμετέχουν στο «Ταξίδι προς το ΚΠΙΣΝ». Το πρόγραμμα προτρέπει τα παιδιά να ανακαλύψουν με διαφορετικό τρόπο τη διοργάνωση στην πόλη τους ενός σύνθετου καλλιτεχνικού γεγονότος που καλύπτει τη μουσική, το θέατρο, την ανάγνωση αλλά και το περιβάλλον, ενώ μέσα από έναν πρωτότυπο, βιωματικό τρόπο ενημέρωσης, οδηγεί τους μικρούς επισκέπτες σε συνεχείς ανακαλύψεις για το ΚΠΙΣΝ.
Το πρόγραμμα αυτό διεξήχθη στην Καλαμάτα, σε συνεργασία με τη Λαϊκή Βιβλιοθήκη, την οποία επισκέφθηκαν παιδιά από Δημοτικά Σχολεία.
Επισυνάπτεται δελτίο Τύπου από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σχετικά με τις δράσεις που αναπτύσσονται, μεταξύ άλλων, στην Καλαμάτα.
 
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΚΑΡΜΕΝ»
ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
 
Σημειώνεται πως ο Δήμος φιλοξενεί, υποστηρίζει και θα βοηθήσει την εκδήλωση όπου θα παρουσιασθεί η όπερα «Κάρμεν», που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Την ευθύνη για τη διάθεση των δελτίων προτεραιότητας έχει η Εθνική Λυρική Σκηνή κι αυτά θα διανεμηθούν το Σάββατο 7 Μαρτίου, δύο ώρες πριν την παράσταση, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, με σειρά προτεραιότητας (ένα εισιτήριο στον καθένα). Επισημαίνεται πως η παράσταση θα ξεκινήσει στις 20.00, οπότε όσοι παραλάβουν εισιτήρια, θα πρέπει να φροντίσουν ώστε να προσέλθουν εγκαίρως και να καταλάβουν τις θέσεις τους.
Οι διαδικασίες αυτές ακολουθούνται σε 22 πόλεις της Ελλάδος, όπου θα παρουσιάσει την όπερα αυτή η Εθνική Λυρική Σκηνή, μέσα από την Όπερα της Βαλίτσας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», το οποίο πραγματοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (http://www.snf.org/).
 
megaro-xorou.JPGOpera_tis_valitsas_CARMEN_1.JPGOpera_tis_valitsas_CARMEN_2.JPGtrip.jpg
 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech