Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

«Η γυναίκα σε πρώτο πλάνο», ημερίδα με ταινίες, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας

Πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 8 Μαρτίου 2015, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας, ημερίδα με ταινίες από γυναίκες για γυναίκες και τίτλο «Η γυναίκα σε πρώτο πλάνο», στο αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» (πρώην ΟΑΕΔ, Αριστομένους 95).
Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας και την Κοινωφελή Επιχείρησή του «Φάρις», σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς φορείς «Τεκμηρίωσις» Πανόραμα Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, Πολιτιστικός Αντίλογος και Φεστιβάλ «Μηδέν», ενώ συμμετείχε και το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καλαμάτας.
Λίγο πριν την έναρξη συζήτησης με τη συμμετοχή δημιουργών, που σκηνοθέτησαν ορισμένες από τις ταινίες αυτού του αφιερώματος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Μαρίας Οικονομάκου, εκπροσωπώντας το Δήμαρχο, απηύθυνε χαιρετισμό, στον οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε τα ακόλουθα:
«Η γυναίκα ως δημιουργός, θέτει σε πρώτο πλάνο τη γυναίκα, μέσω των καλλιτεχνικών έργων που παρουσιάζονται εδώ σήμερα. Η τέχνη απεικονίζει την ομορφιά της ζωής και τις δυσκολίες της, όπως τις βιώνουν οι γυναίκες, όπως κατορθώνουν να τις αντιμετωπίσουν, όπως τις μεταπλάθουν σε ζωή, αυτές που είναι ο φορέας της ζωής. (…)
Ο Δήμος Καλαμάτας στηρίζει και θα εξακολουθήσει να στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες και δράσεις, καθώς η Καλαμάτα είναι πόλη του πολιτισμού και της αλληλεγγύης.
Για το σκοπό αυτό, διέθεσε το Αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» και με την ευκαιρία αυτή υπενθυμίζω πως το επόμενο Σαββατοκύριακο, 14 και 15 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθούν εδώ αφιέρωμα στο μεγάλο αυτό κινηματογραφικό δημιουργό, που ήταν συμπατριώτης μας, καθώς και η απόδοση του ονόματός του στο αμφιθέατρο που βρισκόμαστε σήμερα, σε εκτέλεση αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
Εύχομαι επιτυχία αυτής της εκδήλωσης, καθώς και να αποτελέσει αφορμή ώστε η γυναίκα να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο όλο το χρόνο και όχι απλώς με την ευκαιρία μιας Παγκόσμιας Ημέρας».
 
se-prwto-plano_1.JPGse-prwto-plano_2.JPGse-prwto-plano_3.JPGse-prwto-plano_4.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech