Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

«Με τους Ρομά στο Μουσείο», στις 1 & 2 Απριλίου 2015

Τέσσερις ταινίες ντοκιμαντέρ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Με τους Ρομά στο Μουσείο», θα προβληθούν σε εκδήλωση που διοργανώνει για τον Απρίλιο η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.
 
Πρόκειται για συνέχεια προγράμματος του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, στο οποίο η Εφορεία της Μεσσηνίας συμμετείχε κατά το περασμένο έτος. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο Τετάρτη 1η Απριλίου 2015 και μεθαύριο Πέμπτη 2 του μήνα, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Ρομά (8 Απριλίου), σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας και υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.
 
sam-roma 1
 
Οι ταινίες που θα προβληθούν, γυρίστηκαν στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης και αποτελούν συμπαραγωγή του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Επιχειρούν να καταγράψουν και να γνωστοποιήσουν, μέσα από την κινηματογραφική γλώσσα, επιμέρους πτυχές της σημερινής πραγματικότητας διαφορετικών κοινοτήτων Ελλήνων Ρομά, καθώς και τον τρόπο που αυτή συμπλέκεται με την ιστορικότητα και τη συλλογική ταυτότητα των συγκεκριμένων πληθυσμών.
Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», Αριστομένους 95, στην Καλαμάτα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. 
Ώρα έναρξης προβολών: 18.30.
 
Θα προβληθούν οι ταινίες: 
 
Τετάρτη 1 Απριλίου
• Sam Roma (40΄) Σκηνοθεσία: Μαρίνα Δανέζη
• Μικρές ιστορίες Ρομά (67΄) Σκηνοθεσία: Σταύρος Ψυλλάκης
 
Πέμπτη 2 Απριλίου
• Οδός Ίριδος (50΄) Σκηνοθεσία: Μύρνα Τσάπα
• Oι φυλές των Ρομά (44΄) Σκηνοθεσία: Νίκος Αναγνωστόπουλος
 
afisa.jpgmikres-istories-roma.jpgsam-roma_1.jpgsam-roma_2.jpgsam-roma_3.jpg
 
 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech