Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

Ρεσιτάλ πιάνου του νεαρού και πολυβραβευμένου Α. Ζαφειρόπουλου - Τσίγκα

Ο ταλαντούχος Αναστάσης-Αχιλλεύς Ζαφειρόπουλος-Τσίγκας (με καταγωγή από την Καλαμάτα, από την πλευρά της μητέρας του Δήμητρας Τσίγκα-Χρηστέα), έρχεται από το Παρίσι για ένα ρεσιτάλ πιάνου στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, την Τετάρτη 22 Απριλίου 2015 και ώρα 21.00, με ελεύθερη είσοδο. 
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται μερικά από τα πιο απαιτητικά και δημοφιλή έργα του πιανιστικού ρεπερτορίου (Απασιονάτα Μπετόβεν, Τοκάτα Προκόφιεφ, 4η Μπαλάντα Σοπέν, Σπουδή Σκριάμπιν έργο 8 αρ. 12).
 
Π ρ ό γ ρ α μ μ α
 
D. Scarlatti: 2  Σονάτες (Κ 54 σε λα ελάσσονα, Κ 466 σε φα ελάσσονα)
L. v. Beethoven: Σονάτα έργο 57 (Αppassionata)
F. Chopin: Mπαλάντα αρ.4 (έργο 52)
S. Prokofiev: Toccata έργο 11
Αl. Scriabin: Σπουδή έργο 8 αρ.12
 
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ-ΑΧΙΛΛΕΥΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΤΣΙΓΚΑΣ
 
Ο Αναστάσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1996 από γονείς μουσικούς.
Τον Ιούνιο του 2014 στις απολυτήριες εξετάσεις στο Ωδείο «Μουσικοί Ορίζοντες»  με καθηγήτρια την Αλίκη Πιαστοπούλου, πήρε Δίπλωμα πιάνου με βαθμό Άριστα Παμψηφεί, Α΄ Βραβείο και χρυσό μετάλλιο. Το 2008 απέσπασε Α΄  Έπαινο στον Πανελλήνιο και Παγκύπριο Διαγωνισμό «Φίλων». Το 2009 απέσπασε Α΄ Βραβείο και χρυσό μετάλλιο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χ.Ο.Ν. Το 2011 απέσπασε Γ΄ Βραβείο και χάλκινο μετάλλιο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Μαρία Χαιρογιώργου-Σιγάρα». Τον Φεβρουάριο του 2012 έπαιξε ζωντανά για το Τρίτο Πρόγραμμα της Ε.ΡΑ. ως επίτιμος διαγωνιζόμενος του Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου «Η Μούσα». Τον Νοέμβριο του 2013 απέσπασε Α΄ Βραβείο στο Διαγωνισμό Πιάνου Dionysia Trust. Έχει συμμετάσχει ενεργά σε σεμινάρια πιάνου με τον Δημήτρη Τουφεξή, τον David Lively, τον Olivier Gardon και τον Vladimir Viardo, όπως επίσης και με τις Katya Lebedeva και Cristina Ortiz.
 
Zafeiropoulos 1
 
Από το 2005 έως το 2012 υπήρξε μέλος της χορωδίας «Rosarte» με μαέστρο τη Ρόζη Μαστροσάββα. Το Δεκέμβριο του 2006 τραγούδησε ως σολίστ μαζί με τον τενόρο Λουκά Πανουργιά και τη Συμφωνική Ορχήστρα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, σε ζωντανή μετάδοση, το έργο του Γ. Δεσποτίδη «Έν’ άστρο, ένα φως». Το 2008 απέσπασε χρυσό μετάλλιο στην 5η Διεθνή Ολυμπιάδα χορωδιών στο Graz ως μέλος της χορωδίας του Δήμου Αθηναίων με μαέστρο τη Ρόζη Μαστροσάββα. Το 2009 συμμετείχε στην όπερα «Τανχόιζερ» του Βάγκνερ, με έναν μικρό σολιστικό ρόλο.
Το 2010 απέσπασε Β΄ Βραβείο και αργυρό μετάλλιο στην Πανελλήνια Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Τον Μάρτιο του 2011, κατόπιν εξετάσεων, απέσπασε τριετή υποτροφία για φοίτηση στο Λύκειο της Σχολής Μωραΐτη. Την ίδια χρονιά απέσπασε Α’ βραβείο στο λογοτεχνικό διαγωνισμό Ανατολικής Αττικής «Οι Μαθητές γράφουν», ως μαθητής του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου Παλλήνης. 
 
anoiksi.jpgZafeiropoulos_1.jpgZafeiropoulos_2.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech