Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

Γιορτές Μαθητικής Δημιουργίας και Θεατροδράσεις

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας, διοργανώνει και φέτος τις Γιορτές Μαθητικής Δημιουργίας. Τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2015, θα πραγματοποιηθούν οι παρουσιάσεις προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων στους τομείς της περιβαλλοντικής αγωγής, της αγωγής υγείας και των πολιτιστικών θεμάτων στην Κυπαρισσία. Η παρουσίαση προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων στους προαναφερθέντες τομείς θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα την Τρίτη 5 Μαΐου 2015, στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας.
Ήδη, όμως, έχουν ξεκινήσει οι Θεατροδράσεις, δηλαδή μαθητικές θεατρικές παραστάσεις στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας, την οποία παραχωρούν ο Δήμος Καλαμάτας και η Κ.Ε. «Φάρις». 
Εφέτος, πραγματοποιούνται 7 μαθητικές παραστάσεις, οι οποίες ξεκίνησαν την Τρίτη 28 Απριλίου και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 8 Μαΐου.
 
theatrodraseis
 
Αναφορικά με τις παραστάσεις που απομένουν, την Πέμπτη 30/4, το πρωί (11:00-12:30), το ΓΕ.Λ. Μεσσήνης (με συντονιστές καθηγητές τον Νικόλαο Φουσιάνη και την Αγγελική Ρακιντζή) θα εμφανιστεί με την τραγωδία του Ευριπίδη «Φοίνισσες». 
Τη Δευτέρα 4/5, το βράδυ (20:00-21:00), το Γυμνάσιο Πεταλιδίου (με συντονιστές καθηγητές τους Δήμητρα Γρουσουζάκου, Μαρία Τζιφή, Άννα-Μαρία Τσόγκα και Γρηγόριο Κίσσα) θα κάνει την εμφάνισή του με την «Ελλαδογραφία» του Γ. Τσαγκάρη σε διασκευή της Δήμητρας Γρουσουζάκου. 
Την Τρίτη (5/5), επίσης το βράδυ (20:00-21:00), το Γυμνάσιο Θουρίας (με συντονίστριες καθηγήτριες τις Μαρία Μπαλάσκα, Ευτυχία Κούτρικα και Μαρία Πολυχρονοπούλου), θα παρουσιάσει το έργο που έχει γράψει η καθηγήτρια του σχολείου Ευτυχία Κούτρικα «Ρεπορτάζ στον Παράδεισο». 
Την επομένη (Τετάρτη 6/5), το βράδυ (21:00-22:30), το 3ο Γυμνάσιο Καλαμάτας (με συντονιστές καθηγητές την Αναστασία Μπιστόλα και τον Γεώργιο Καλαποθαρέα) θα εμφανιστεί με την κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά «Ζητείται ψεύτης». 
Την Πέμπτη 7/5, το βράδυ (20:00-21:00), το 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας (με συντονίστριες καθηγήτριες τις Ειρήνη Παπαχίου, Μαρία Γκοτοσοπούλου, Γεωργία Νικολετσέα και Ιωάννα Παπαδάκη) θα κάνει την εμφάνισή του με μία ακόμη τραγωδία του Ευριπίδη, την «Ανδρομάχη». 
Τέλος, την Παρασκευή στις 8/5, το πρωί (11:00-12:30), το Γυμνάσιο Πύλου (με συντονίστριες καθηγήτριες τις Θεοδοσία Μπαξεβάνη, Σταυρούλα Γεωργιοπούλου, Ευαγγελία Παπαχρήστου και Ασημίνα Μακρή) θα κλείσει τις «Θεατροδράσεις» με το «Παραμύθι χωρίς όνομα», βασισμένο στο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα και στο θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη.
 
theatrodraseis.pngthourias-.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech