Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

«Γυμνοί στον ήλιο» και «Τελική Ευθεία» από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη

Με την ταινία «Γυμνοί στον ήλιο» συνεχίζονται οι προβολές της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης, την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015 και ώρα 21.15 στο αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», Αριστομένους 95. Πριν την έναρξή της, θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους «Η τελική ευθεία» των μαθητών του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, που απέσπασε το Δεύτερο Πανελλήνιο Βραβείο στην κατηγορία Σύνθεσης Πρωτότυπης Μουσικής, στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Ένας πλανήτης… μια ευκαιρία».
 
teliki-eutheia 2
 
Η υπόθεση της ταινίας «Η τελική ευθεία» πραγματεύεται την προσπάθεια ενός νέου – πολλά υποσχόμενου – αθλητή, ο οποίος εξαιτίας ενός τυχαίου τραυματισμού υποκύπτει τελικά στον πειρασμό της χρήσης ουσιών, προκειμένου να βελτιώσει την απόδοσή του. Πρόκειται για ταινία βωβού κινηματογράφου, όπου οι μαθητές μέσω της εκφραστικότητάς τους και του υποκριτικού τους ταλέντου, καθώς και μέσω της πρωτότυπης μουσικής η οποία γράφτηκε αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη ταινία, κατορθώνουν να περάσουν το μήνυμα τους: «Αθλητισμός με ουσία… χωρίς ουσίες». 
Δείτε το σχετικό δελτίο Τύπου.
 
«Γυμνοί στον ήλιο»
 
Ο Τομ Ρίπλεϊ, είναι ένας ταλαντούχος μίμος, αργόσχολος, πλαστογράφος και αυτοσχέδιος απατεώνας, ενώ αυτά που μπορεί να πετύχει είναι περισσότερα κι απ’ όσα που μπορεί να φανταστεί ο ίδιος. Βασισμένο στο διάσημο best seller της Πατρίτσια Χάισμιθ, το «Γυμνοί στον ήλιο» πέρα από ένα αστυνομικό θρίλερ, είναι ταυτόχρονα και η καταγραφή μιας εποχής και των κοινωνικών συμπεριφορών που χάνονται πια.
Είναι η ταινία που έκανε διάσημο τον Αλέν Ντελόν, ενώ την μουσική επένδυση «ντύνει» με τον καλύτερο τρόπο ο μεγάλος Νίνο Ρότα.
 
Πέμπτη 30 Απριλίου
ΓΥΜΝΟΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ – PLEIN SOLEIL  [1960]
Σκηνοθεσία: René Clément
Παίζουν: Alain Delon, Maurice Ronet, Marie Laforêt
Διάρκεια: 118 λεπτά
 
Η ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ: μια ταινία των μαθητών του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά
 
Χώρος προβολής: Αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», Αριστομένους 95, Καλαμάτα
Ώρα προβολής: 21.15
Είσοδος: 4 ευρώ
Είσοδος ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών.
 
plein-soleil_1.jpgplein-soleil_2.jpgteliki-eutheia_1.jpgteliki-eutheia_2.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech