Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

Ρεσιτάλ πιάνου από το Λουκά Γεώργα την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Καθηγητής για 11 χρόνια στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας ο Λουκάς Γεώργας και γνωστός σολίστ πιάνου, έχει επιλέξει έργα «σταθμούς» από το ρομαντικό ρεπερτόριο για το ρεσιτάλ του, έβδομη μουσική στάση του κύκλου «Άνοιξη των Πλήκτρων», που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015 και ώρα 21.00 στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, με ελεύθερη είσοδο.
Την «Άνοιξη των Πλήκτρων» συνδιοργανώνουν το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, που υπάγεται στην Κοινωφελή Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής Καλαμάτας», με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Σπουδαστών των Σχολών της «Φάρις». 
 
georgas
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 
F. Chopin
Mπαλλάντα αρ. 3 σε λα ύφεση μείζονα, έργο 47
Andante spianato et Grande Polonaise brillante, έργο 22
 
F. Schubert – F. Liszt
Valse- Caprice αρ. 6 από τα Soirées de Vienne
 
F. Liszt
Mephisto Valse
Ουγγρική Ραψωδία αρ. 13
 
Ο ΛΟΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΑΣ
 
Ο Λουκάς Γεώργας γεννήθηκε το 1973 στη Στουτγάρδη (Γερμανία). Από το 1980 έως το 1986 πήρε μαθήματα πιάνου με τον Claudio Prorini D’Agata και στη συνέχεια φοίτησε στην Τάξη Πιάνου της Ντόρας Μπακοπούλου στο Athenaeum, από όπου το 1991 πήρε Δίπλωμα πιάνου με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί», A΄ Βραβείο και Χρυσό Μετάλλιο. 
Με υποτροφία για 2 χρόνια, από το Ίδρυμα A. G. Leventis συνέχισε τις σπουδές του στη Γαλλία, όπου φοίτησε από το 1993 έως το 1996 στην Τάξη Πιάνου του Dominique Geoffroy στο Conservatoire National de Région de Paris, από το 1995 μέχρι το 1997 στην Τάξη Ενορχήστρωσης του Patrice Sciortino στη Schola Cantorum, στο Παρίσι - αποφοίτησε με A΄ Βραβείο - και στην Τάξη Formation Musicale Supérieure του Christophe Roger στο Conservatoire Edgar Varese - αποφοίτησε με A΄ Βραβείο - και από το 1996 έως το 1998 στην Τάξη Πιάνου του Bernard Ringeissen στο Conservatoire National de Region de Rueil - αποφοίτησε με A΄ Βραβείο. 
Έχει δώσει ρεσιτάλ πιάνου σε Αθήνα, Παρίσι, Στουτγάρδη, Ηράκλειο, Καλαμάτα και σε άλλες πόλεις, έχει εργασθεί ως κορεπετίτορας στο Ωδείο Αthenaeum και έχει συνεργαστεί με την Αλίκη Καγιαλόγλου, δίνοντας συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 
Μια μεταγραφή του για 2 πιάνα της Ουβερτούρας «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Tchaikovsky έχει παιχτεί στην αίθουσα «Παρνασσός», ενώ ενορχηστρώσεις του πάνω σε παιδικά τραγούδια παίχτηκαν από την Ορχήστρα των Χρωμάτων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 
 
 
anoiksi-pliktrwn.jpggeorgas.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech