Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

Ρεσιτάλ πιάνου από τον 19χρονο Γιάννη Σύμκο

Με έναν 19χρονο, εξαιρετικό και πολυβραβευμένο ήδη πιανίστα, σπουδαστή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, τον Γιάννη Σύμκο (τάξη Στάθη Γυφτάκη), συνεχίζεται η ένατη και προτελευταία μουσική στάση του κύκλου «Άνοιξη των Πλήκτρων». Το ρεσιτάλ πιάνου του Γιάννη Σύμκο θα δοθεί την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015 και ώρα 21.00, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, με ελεύθερη είσοδο.
Την «Άνοιξη των Πλήκτρων» συνδιοργανώνουν το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, που υπάγεται στην Κοινωφελή Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής Καλαμάτας», με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Σπουδαστών των Σχολών της «Φάρις». 
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 
W. A. Mozart: Σονάτα σε ντο ελάσσονα KV 457
I. Molto Allegro II. Adagio III. Alllegro Assai
F. Chopin: Νυχτερινό σε μι ύφεση μείζονα έργο 55 αρ. 2
A. Scriabin: Τρεις σπουδές έργο 65
A. Berg: Σονάτα έργο 1
Στάθη Γυφτάκη: 
Σπουδή στον B. Bartok (1998*)
Me gustas cuando callas... Ποίημα XV του Π. Νερούδα (2010*) 
Αφήγηση: Λίλλυ Τριαντάρη
Toccata (2015*)
 
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΥΜΚΟ
 
Γεννήθηκε στον Καναδά το 1996. Ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική στην ηλικία των 10 ετών. Σήμερα σπουδάζει Πιάνο στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στην τάξη του Ιγκόρ Πέτριν και στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, με καθηγητή το Στάθη Γυφτάκη. Με τον ίδιο καθηγητή έλαβε Πτυχίο Ειδικού Αρμονίας με Άριστα το 2013.
 
symko 1
 
Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες και ρεσιτάλ και στο πλαίσιο της Ακαδημίας Πιάνου Πόρος 2014 συνέπραξε ως σολίστ με τη Sinfonietta Αθηνών υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Αραβίδη. Επιπροσθέτως, μαζί με τη συμφωνική ορχήστρα νέων του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας συμμετείχε στην παρουσίαση του μουσικοθεατρικού παραμυθιού «Πετρόσουπα» στο Φεστιβάλ Αθηνών και στο περσινό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Τον περασμένο Σεπτέμβρη ηχογράφησε μια σειρά έργων για πιάνο του Στάθη Γυφτάκη. Έχει διακριθεί σε πολλούς διαγωνισμούς.
 
 
anoixi_pliktron.jpgsymko_1.jpgsymko_2.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech