Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

Χρώμα, ζεστασιά, χαμόγελο και θετική διάθεση στη μεγάλη παρέλαση των χορωδιών

Με ζεστασιά, χαμόγελο και χειροκροτήματα υποδέχθηκε χθες το απόγευμα η Καλαμάτα τους 1.500 περίπου φίλους της χορωδιακής μουσικής, μέλη 39 χορωδιών, που συμμετέχουν στο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας 2015. Οι χορωδοί ανήκουν σε 21 ελληνικές χορωδίες, πολλές από τις οποίες Καλαματιανές και σε 18 ξένες, από άλλες 13 χώρες. Το Διαγωνισμό διοργανώνουν, μεταξύ 14 και 18 Οκτωβρίου 2015, ο Δήμος Καλαμάτας και ο πολιτιστικός οργανισμός Interkultur.

Πέντε Φιλαρμονικές, που ξεκίνησαν από διαφορετικά σημεία της πόλης στις 16.30 και συνέκλιναν στην πλατεία 23ης Μαρτίου στις 17.00, συνόδευσαν τις χορωδίες και λάμπρυναν με την παρουσία τους την εκδήλωση.
Οι χορωδοί, πολλοί από τους οποίους από χώρες μακρινές όπως η Κίνα, η Ρωσία και η Βραζιλία, καθώς και από πολλά ευρωπαϊκά κράτη και το Ισραήλ, παρήλασαν χαιρετώντας τον κόσμο, που τους χειροκροτούσε, και γεμίζοντας την Καλαμάτα με θετική διάθεση και παλμό, ενώ πολλοί από αυτούς τραγουδούσαν.
Τα μέλη των χορωδιών και οι Φιλαρμονικές κάλυψαν τη διαδρομή από την οδό Υπαπαντής μέχρι την Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου διεξήχθη μουσικό καλωσόρισμα, με παρουσιάστρια την Ηρώ Λυμπέρη, η οποία, εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας και της Interkultur, ανέφερε απευθυνόμενη στους φίλους της χορωδιακής μουσικής τα εξής μεταξύ άλλων, στην ελληνική και την αγγλική:
«Η Καλαμάτα είναι πόλη με μεγάλη ιστορία από τα αρχαία χρόνια, είναι η πόλη από την οποία ξεκίνησε η Επανάσταση του 1821, είναι πόλη του πολιτισμού, είναι πόλη υποψήφια για το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021, μα πάνω απ' όλα είναι πόλη με όμορφο φυσικό περιβάλλον, με περίτεχνα παλιά κτήρια και κυρίως με φιλόξενους ανθρώπους. Ευχόμαστε σε όλους σας να απολαύσετε την παραμονή σας στην Καλαμάτα και να μας χαρίσετε ανεπανάληπτες στιγμές με τα τραγούδια σας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΙΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΕΣ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Ευχαριστούμε τις Φιλαρμονικές που βρίσκονται κοντά μας και λαμπρύνουν με την παρουσία τους αυτή τη γιορτή, τη Φιλαρμονική Μεσσήνης, τη Φιλαρμονική Κυπαρισσίας, τη Φιλαρμονική Φιλιατρών, τη Φιλαρμονική Γαργαλιάνων και τους αντίστοιχους Δήμους, καθώς και τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.
Ευχαριστούμε όσους εργάσθηκαν για την εκδήλωση αυτή και ιδίως τους εθελοντές μας!
Ευχαριστούμε όλους εσάς που βρίσκεστε απόψε μαζί μας, τους πολίτες της Καλαμάτας και όσους ήλθαν από άλλες περιοχές!».

ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ
ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΑΡΜΟΝΙΑ, ΟΡΦΕΥΣ ΚΑΙ ALLEGRI

Στη συνέχεια, έπαιξε μουσική η Μαντολινάτα της Καλαμάτας και τραγούδησαν οι χορωδίες Αρμονία, Ορφεύς και Allegri, όλες από την Καλαμάτα, υπό τη διεύθυνση του Ιβάν Μάτζαρη.
Ακολούθως, παρουσίασε μουσικό πρόγραμμα η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, με διευθυντή τον Κώστα Νικολέα. 

Πολλοί από τους ντόπιους και τους επισκέπτες, στο άκουσμα γνωστών ελληνικών τραγουδιών, δε δίστασαν να χορέψουν!

Όλοι, δε, έδωσαν ραντεβού για τη συναυλία έναρξης, στις 21.00 το βράδυ χθες, στο κλειστό γυμναστήριο Τέντα. 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech