Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

Video με τα καλύτερα στιγμιότυπα του 1ου Διαγωνισμού Χορωδιών

Ο 1ος Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, που διοργάνωσαν ο Δήμος Καλαμάτας και ο πολιτιστικός οργανισμός Interkultur, συγκέντρωσε στην πόλη περί τους 1.500 χορωδούς, μέλη 38 χορωδιών από 13 χώρες, σε ένα πανηγύρι της χορωδιακής μουσικής. Η παρέλαση των χορωδιών το απόγευμα της Τετάρτης 14 Οκτωβρίου 2015 και η τελετή έναρξης το ίδιο βράδυ στην Τέντα, όπου 2.000 άτομα τραγούδησαν «Στο περιγιάλι το κρυφό», το διαγωνιστικό τμήμα στις αίθουσες του Μεγάρου Χορού και της Κεντρικής Σκηνής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου, οι συναυλίες φιλίας και τα κονσέρτα gala, ο διαγωνισμός θρησκευτικής μουσικής στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και η τελετή λήξης στην Τέντα το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015, με τις βραβεύσεις και τους πανηγυρισμούς, αλλά και με πολύ τραγούδι, χάρισαν υπέροχες στιγμές σε όσους μετείχαν και σε όσους παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις.

Η χορωδιακή μουσική έφερε κοντά ανθρώπους από την Ελλάδα και πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και από τόπους μακρινούς, όπως η Κίνα, η Ρωσία και η Βραζιλία. Επιπλέον, οι εκδηλώσεις, που υπήρξαν πολύ επιτυχημένες, πρόβαλαν τον ελληνικό πολιτισμό, την πατρίδα μας και την Καλαμάτα, ενώ έδωσαν αφορμή στις ελληνικές χορωδίες να γίνουν ακόμη καλύτερες και σε πολλούς παρείχαν το έναυσμα να ασχοληθούν με το χορωδιακό τραγούδι.

Ήδη η Καλαμάτα προετοιμάζεται για το 2ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών, τον Οκτώβριο του 2017. Οι αναμνήσεις, όμως, είναι έντονες και τις ενισχύει το video με τα καλύτερα στιγμιότυπα του 1ου Διαγωνισμού και Φεστιβάλ, που δίδει και μια γεύση όσων συνέβησαν σ' εκείνους που δεν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αυτή τη γιορτή της χορωδιακής μουσικής.

 {source}
<!-- You can place html anywhere within the source tags -->
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/xXBXV3oAf-Q" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<script language="javascript" type="text/javascript">
    // You can place JavaScript like this
    
</script>
<?php
    // You can place PHP like this
    
?>
{/source}

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech