Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

Πρεμιέρα στις 3 Ιανουαρίου 2016 για το έργο: «Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου»

Συνέντευξη Τύπου δόθηκε, σήμερα Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015, στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας για την αναγγελία του έργου: «Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου», που θα κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016 και απευθύνεται κυρίως σε παιδιά, αλλά είναι ευχάριστο και για ενήλικες. Στη συνέντευξη, ο Πρόεδρος της Κ.Ε. «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, ο δημιουργός και σκηνοθέτης, οι ηθοποιοί και οι υπόλοιποι συντελεστές μίλησαν με τα θερμότερα λόγια για τη συνεργασία τους, για το έργο και γενικότερα για την πόλη της Καλαμάτας και για την προσπάθεια της να κρατήσει, σε δύσκολους καιρούς, ψηλά τον πολιτισμό και την πολιτιστική της ταυτότητα. Επίσης, προσκάλεσαν μικρούς και μεγάλους να παρακολουθήσουν το έργο, που είναι επίκαιρο και έχει ψυχαγωγικό αλλά και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, καθώς και, γενικότερα, να στηρίξουν το θέατρο και τον πολιτισμό.

Το έργο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016, στις 12 το μεσημέρι, στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας. Εκεί θα δοθούν παραστάσεις και τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, το Σάββατο 9 του μήνα και την Κυριακή 10 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιούνται οργανωμένες παραστάσεις για τα σχολεία της Καλαμάτας και της περιφέρειας κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή το πρωί στην Κεντρική Σκηνή (Δημοσθένους 2, Καλαμάτα).

Λίγα λόγια για το έργο

Η Παιδική Σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας θα ανεβάσει το έργο του Βασίλη Μαυρογεωργίου «Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου», μια συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας και της εταιρείας «Λυκόφως» του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου.

Η σκηνοθεσία του έργου είναι του Βασίλη Μαυρογεωργίου, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Κωνσταντίνου Ζαμάνη, η μουσική  της Άννας Παπαϊωάννου, οι φωτισμοί  της Στέλλας Κάλτσου και βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Άρης Πλιός. Παίζουν οι ηθοποιοί: Νάστια Βραχάτη, Εύη Γιαννακοπούλου, Γιάννης Κατσιμίχας, Κωνσταντίνος Πασσάς και Γιώργος Τσαπόγας.

Ο συγγραφέας και σκηνοθέτης αναφέρει τα εξής για το έργο: «Στο παγωμένο βασίλειο του Βορρά η βασίλισσα κρατά φυλαγμένη σαν πολύτιμο θησαυρό την ωραιότερη ιστορία του κόσμου. Δύο φιλόδοξοι παραμυθάδες, ένας από τη Δύση κι ένας από την Ανατολή, καταφθάνουν εκεί για να την ακούσουν. Η βασίλισσα τους ανακοινώνει πως έχουν τρεις μέρες για να αποδείξουν ποιος από τους δυο είναι καλύτερος γράφοντας από ένα παραμύθι. Σ’ αυτόν θα χαρίσει την ιστορία της, ενώ τον άλλο θα τον φυλακίσει για πάντα. Και ξεκινούν. Οι τρεις μέρες περνούν γρήγορα και το πρωί της τέταρτης μαζεύονται όλοι στην αίθουσα του θρόνου για να ακούσουν τα δύο παραμύθια.

Παρακολουθώντας τους δύο κόσμους, της Δύσης και της Ανατολής, οι μικροί θεατές διακρίνουν τις διαφορές τους και διαμορφώνουν εικόνες των πολιτισμών τους. Μέσα από τα δύο παραμύθια «ταξιδεύουν» σε άγνωστους κόσμους. Ο Τριστάνος από τη μία πλευρά και ο Αλή από την άλλη, οι ήρωες των δύο παραμυθιών, θα χορέψουν, θα ερωτευθούν, θα διασχίσουν ερήμους, αλλά και θα παλέψουν. Στο τέλος, όμως, οι τόσο διαφορετικοί κόσμοι θα φτάσουν να έχουν πολλά κοινά σημεία μεταξύ τους».

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 27210-82616 & 6983 581023, αρμόδια Ολυμπία Δημητρέα, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech