Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

Συναυλία με κανονάκι και κιθάρα την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καλαμάτας «Φάρις» και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας», διοργανώνουν μιαν ιδιαίτερη συναυλία, στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 19.00. Δύο σημαντικοί μουσικοί της ευρύτερης «ακουστικής» σκηνής, η Σοφία Λαμπροπούλου (απόφοιτος του Μ.Σ.Κ.) στο κανονάκι και ο Βασίλης Κετεντζόγλου (κιθάρα) επιχειρούν μία συνάντηση με «ευρυγώνια» μουσική αφετηρία και προσωπικό προσανατολισμό.

Το ρεπερτόριό τους επικεντρώνεται στις προσωπικές τους συνθέσεις και επιρροές, καθώς και σε ήχους από τις μουσικές παραδόσεις που φέρουν δύο έγχορδα με ξεχωριστή πορεία το καθένα, αλλά και με πολλές κοινές προσλαμβάνουσες. Ήχοι και αναφορές από την Ανατολική Μεσόγειο, τη Μικρά Ασία, την Καππαδοκία, την Κωνσταντινούπολη, παρουσιάζονται μέσα από ένα αρμονικά δομημένο πρόγραμμα, όπου ο λυρισμός εναλλάσσεται δυναμικά με τη διάθεση των δύο μουσικών να εκφραστούν, αλλά και να επικοινωνήσουν με το κοινό, ακόμη και με χιούμορ.

Η ΣΟΦΙΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η Σοφία Λαμπροπούλου σπούδασε βυζαντινή μουσική, πιάνο και κλασικά κρουστά στην Ελλάδα, προτού εγκατασταθεί στην Κωνσταντινούπολη (2003 - 2005) για να αφοσιωθεί στο κανονάκι, όπου παρακολούθησε μαθήματα τεχνικής και ανατολικής θεωρίας makam, από δεξιοτέχνες και θεωρητικούς του οργάνου. Τα τελευταία 15 χρόνια, ως σολίστ, έχει συνεργαστεί με διαπρεπείς μουσικούς της παραδοσιακής και σύγχρονης σκηνής στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως οι Δόμνα Σαμίου, Χρόνης Αηδονίδης, Robyn Schulkowsky, Marta Sebestyen, John Psathas, Kalman Balogh,Dominique Vellard, Lost Bodies, Ballake Sissoko, Mamak Khadem, Efren Lopez, Niyazi Sayin, Derya Turkan, Ross Daly, Ορέστης Καραμανλής.
Έχει διδάξει κανονάκι στο Ωδείο Αθηνών και το Εθνικό Ωδείο, ενώ από το 2012 είναι καθηγήτρια στο Ωδείο «Φίλιππος Νάκας». Αυτή την περίοδο ζει μόνιμα στη Βουδαπέστη και ολοκληρώνει την πρώτη προσωπική δισκογραφική δουλειά της, υπό τον τίτλο «Σίσυφος».

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΤΕΝΤΖΟΓΛΟΥ

Ο Βασίλης Κετεντζόγλου γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Ρόδο. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στα 13 και είναι κάτοχος των πτυχίων Φούγκας, Αντίστιξης, Ειδικού Αρμονίας και Κλασικής Κιθάρας
από το Ελληνικό Ωδείο. Συνέχισε τις σπουδές του στο Λονδίνο όπου του απενεμήθησαν οι τίτλοι του Bachelor of Music (BMus) από το Royal Holloway University of London και Master of Music (MMus) από το Royal College of Music με ειδίκευση στη σύνθεση μουσικής για οθόνη (κινηματογράφο, τηλεόραση). Έχει επίσης παρακολουθήσει το Berklee Summer School at Umbria Jazz Clinics in Perugia (Ιταλία) και μαθήματα φλαμένκο κιθάρας στην Αλμερία και τη Σεβίλλη (Ισπανία). Έχει βραβευθεί σε διάφορους διαγωνισμούς σύνθεσης. Έχει συμμετάσχει σε διάφορους μουσικούς δίσκους ως κιθαρίστας, συνθέτης και ενορχηστρωτής και έχει ενορχηστρώσει τον χρυσό δίσκο «Γρήγορα η ώρα πέρασε» του Νίκου Ξυδάκη και της Ελευθερίας Αρβανιτάκη (2006).
Έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες όπως: Γ. Νταλάρας, Ν. Ξυδάκης, Ε. Αρβανιτάκη, Μ. Λιδάκης, Χ. Τσιαμούλης, Γεράσιμος Ανδρεάτος κι έχει συμπράξει με ορχήστρες. Έχει, επίσης, εμφανιστεί σε φεστιβάλ και συναυλίες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, καθώς και σε διακεκριμένους χώρους συναυλιών στο εξωτερικό.

Photo_1_Medium.jpgSofia_Labropoulou_Medium.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech