Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

Βραδιά τζαζ στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

Η Kοινωφελής Eπιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολών της «Φάρις», διοργανώνουν βραδιά τζαζ, αύριο Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016, στις 21.00, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει με ελεύθερη είσοδο το τζαζ τρίο του πιανίστα Γιάννη Παπαδόπουλου, το οποίο αποτελείται από τους: Γιάννη Παπαδόπουλο (πιάνο), Αρίωνα Γυφτάκη (κοντραμπάσο) και Αναστάση Γούλιαρη (τύμπανα).
Τη συναυλία θα ανοίξει το σύνολο Jazz Steps του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, που αποτελείται από τους: Mιχάλη Μπαστακό (ηλεκτρική κιθάρα), Γιάννη Δίσκο (σαξόφωνο), Σωτήρη Παπαδέα (τύμπανα)
Υπεύθυνος καθηγητής του τζαζ τμήματος του Δ.Ω.Κ. είναι ο Σύλβιος Σύρρος.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Αποφοίτησε από το Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο - Λύκειο Παλλήνης, όπου συμμετείχε ή/και οργάνωσε πολυάριθμες εκδηλώσεις(Ορχήστρα – Χορωδία - Μουσικά Σύνολα). Έχει συμμετάσχει, επίσης, σε μικρά σύνολα της Ορχήστρας Νέων της ΕΡΤ.
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην κατεύθυνση εκτέλεσης jazz, με καθηγητές τους: Δημήτρη Καλαντζή, Γιώργο Κοντραφούρη, Δήμο Δημητριάδη.
Ως υπότροφος του τμήματος παρακολούθησε σεμινάρια με σημαντικούς καλλιτέχνες της διεθνούς jazz σκηνής, όπως: Dave Liebman, Jonathan Kreisberg, Αrmen Donelian, Jari Perkiomaki, Jukkis Uotila, Sheila Jordan, Chico Freeman, Mark Murphy, Γιώργο Κοντραφούρη, Σάμι Αμίρη,Thomas Clausen, Gianni Lenoci. Το 2009 εκπροσώπησε το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο 19ο διεθνές συνέδριο του IASJ( International Association of Schools of Jazz), στη Λουκέρνη Ελβετίας.
Έχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες στην Ελλάδα με καταξιωμένους καλλιτέχνες της ελληνικής σκηνής τζαζ (Τάκη Πατερέλη, Δήμο Δημητριάδη,Γιώργο Φακανά, Βασίλη Ρακόπουλο, Αλέξανδρο Κτιστάκη, κ.ά.) και της διεθνούς τζαζ σκηνής ( J.D Walter, Manfred Schoof, Jean-Loup Lognon, Tivon Pennicott κ.ά.)
Είναι ιδρυτικό μέλος του Next Step Quintet, με το οποίο έχουν ηχογραφήσει δύο άλμπουμ και συμμετέχει επίσης σε πολλά σχήματα της ελληνικής σκηνής.
Έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ Tεχνόπολης Δήμου Αθηναίων (2013, 2015), στο Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών(2014), στα φεστιβάλ τζαζ Τήνου (2009, 2013, 2014) και Ζακύνθου (2011, 2014).

ΑΡΙΩΝΑΣ ΓΥΦΤΑΚΗΣ

Ο Αρίωνας Γυφτάκης γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1995. Σε ηλικία 7 χρονών άρχισε μαθήματα βιολιού στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Ύστερα από τέσσερα χρόνια, ξεκίνησε μαθήματα ηλεκτρικού μπάσου με καθηγητές τον Νίκο Τσότρα και αργότερα τον Χάρη Χαραλάμπους. Το ενδιαφέρον του όμως προς την τζαζ τον οδήγησε στο κοντραμπάσο. Έτσι, σε ηλικία 14 χρόνων ξεκινησε τζαζ κοντραμπάσο και μαθήτευσε δίπλα στον Σύλβιο Σύρρο για τέσσερα χρόνια, με τον οποίο σπούδασε τζαζ αυτοσχεδιασμό, ατελιέ και τζαζ αρμονία. Για δυο χρόνια σπούδασε παράλληλα κλασικό κοντραμπάσο με τον Τάκη Καππογιάννη. Το Μάιο του 2013, ύστερα απο εξετάσεις, απέσπασε την υποτροφία Full Presidential από το Berklee College of Music. Έτσι, από το Σεπτέμβρη του 2013 σπουδάζει στη Βοστόνη στο Berklee College of Music παρακολουθώντας μαθήματα με τους Eddie Gomez και Hal Crook. Έχει συνεργαστεί με τους: Γιώργο Κοντραφούρη, Σπύρο Μάνεση, Γιάννη Παπαναστασίου, Ανδρέα Πολυζωγόπουλο, Χρήστο Ραφαηλίδη, Daniel Rotem, Αναστάση Γούλιαρη, Βασίλη Ποδαρά και άλλους.

ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΓΟΥΛΙΑΡΗΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Ξεκίνησε να μαθαίνει drums στο Δημοτικό Ωδείο Περιστερίου, όπου μεγάλωσε. Την περίοδο 2000-2004 συνεργάζεται με το μουσικό group Άβατον. Μαθητής του Νίκου Σιδηροκαστρίτη στα drums. Μαθητής του Σύλβιου Σύρρου στην jazz και τον αυτοσχεδιασμό. Έχει παρακολουθήσει ιδιαίτερα μαθήματα με τους Adam Nussbaum , Mark Guiliana και σε πιο σταθερή βάση με τον Billy Hart. Έχει συνεργαστεί με τους Music Soup, τον Γιάννη Κωνσταντινίδη, τον Γιώργο Μικρό, τον Σπύρο Μάνεση, τον Αρίωνα Γυφτάκη ,την Φένια Παπαδόδημα και πολλούς ακόμη μουσικούς της jazz σκηνής, σε περιοδική σχέση.

aa437b_5ddce4ec8fe948ec9cb48cde2b5e05fe_Medium.jpgnext_step_95_Medium.JPG_DSC4161_Medium.jpg

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech