Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

Συναυλία μαθητών του Δημοτικού Ωδείου σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών

Αύριο, Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 και ώρα 20.30, στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, Ιπποκράτους 41 στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τίτλο Landscapes, στην οποία θα παρουσιαστούν έργα του 20ού και 21ου αιώνα για φλάουτο. Πρόκειται για συνθέσεις των: Karl - Heinz Lonquich, Στάθη Γυφτάκη, Φανής Κοσώνα, Luciano Berio, Pēteris Vasks, Brian Ferneyhough, Carl Vine.

Η συναυλία πραγματοποιείται από την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και ερμηνεύουν οι μαθητές του Ωδείου μας: Λυδία Άιζενμπαχ και Λουκάς Λυμπερόπουλος φλάουτο, Χριστίνα Ματσατσίνη - Υφαντή μαρίμπα και Γιάννης Σύμκο πιάνο. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Η συνεργασία με την ιστορική Ένωση Ελλήνων Μουσουργών αποτελεί μεγάλη τιμή για τους νέους μουσικούς μας, αλλά και για το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Σημειώνεται πως η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών ιδρύθηκε στις 8 Iουνίου του 1931, με σκοπό την προστασία και προαγωγή της ιδέας της ελληνικής μουσικής δημιουργίας, την ανάπτυξη της αλληλεγγύης μεταξύ των Ελλήνων μουσουργών και την περιφρούρηση των ηθικών και υλικών συμφερόντων αυτών, σύμφωνα με το πρώτο καταστατικό της. Από την εποχή εκείνη μέχρι σήμερα, η Ένωση Eλλήνων Mουσουργών εργάζεται με ζήλο, συνέπεια και αποφασιστικότητα για την ευόδωση των σκοπών της, χωρίς διακοπή ούτε κατά τα χρόνια της Κατοχής. Μέλη της διετέλεσαν και διατελούν στο σύνολό τους σχεδόν οι Έλληνες δημιουργοί, λόγιας κυρίως μουσικής, αλλά και συνθέτες άλλης τεχνοτροπίας, όπως ελαφράς μουσικής, μουσικής για το θέατρο κ.λπ.

 

afisa_odeio.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech