Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

Ρεσιτάλ πιάνου από τον Άρη Αλέξανδρο Μπλέττενμπεργκ

Η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας διοργανώνουν και φέτος τον κύκλο «Άνοιξη των Πλήκτρων», που είναι ένας πολύ πετυχημένος θεσμός πιανιστικών ρεσιτάλ.

Το σημαντικό σε αυτόν τον κύκλο είναι το γεγονός πως προσφέρει, ιδιαίτερα στους σπουδαστές του Ωδείου, την ευκαιρία να ακούσουν σημαντικούς νέους πιανίστες και να εμπνευστούν από αυτούς. Στους νέους προσκεκλημένους σολίστ προσφέρεται η δυνατότητα να εκφραστούν σε ένα περιβάλλον με ζεστό, δεκτικό, φιλόξενο, αλλά και απαιτητικό ακροατήριο.
Όλος ο κύκλος φέτος πραγματοποιείται με την ευγενική και σημαντική χορηγία του ιδρύματος Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια και με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών των Σχολών της «Φάρις» και χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Καλαμάτας.
Φέτος φιλοξενούνται οκτώ σημαντικοί σολίστ, που βρίσκονται ήδη σε επαγγελματική μουσική δραστηριότητα ή ολοκληρώνουν τις σπουδές τους σε ακαδημίες υψηλού κύρους.
Την Κυριακή 3 Απριλίου 2016, στις 21.00, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, φιλοξενείται ο Άρης Αλέξανδρος Μπλέττενμπεργκ, ένας νεαρός μα ήδη σημαντικός πιανίστας, συνθέτης και μαέστρος. Έρχεται από την Γερμανία για να παρουσιάσει ένα πολύ ενδιαφέρον και απαιτητικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει το εμβληματικό έργο του J. S. Bach Goldberg-Variationen BWV 988, το Andante favori WoO 57 του L.v.Beethoven και ίσως το σημαντικότερο έργο στην μορφή των παραλλαγών που γράφτηκε μετά τον Beethoven, τις παραλλαγές Händel του J.Brahms Op. 24.
Ο Άρης Αλέξανδρος Μπλέττενμπεργκ γεννήθηκε το 1994 στο Μύλχαϊμ / Ρουρ (Γερμανία). Σπουδάζει πιάνο (καθ. Antti Siirala) και διεύθυνση ορχήστρας (καθ. Bruno Weil) στο Πανεπιστήμιο Μουσικής του Μονάχου.
Ως σολίστ έκανε ντεμπούτο το 2011 με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ντούισμπουργκ. Βραβεύτηκε σε διάφορους διεθνείς διαγωνισμούς, τελευταία με το 1° βραβείο διεύθυνσης ορχήστρας από πιάνου Hans-von-Bülow.
Εκτός αυτών πήρε υποτροφία από την Γερμανική Εταιρεία Σπουδών. Συνθέσεις του έχουν εκδοθεί και εκτελούνται ανά την Ευρώπη.

aris_alexandros_bplettenberg.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech