Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

Ρεσιτάλ πιάνου με την Πόπη Μαλαπάνη

 Η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας διοργανώνουν και φέτος τον κύκλο «Άνοιξη των Πλήκτρων», έναν πολύ πετυχημένο θεσμό πιανιστικών ρεσιτάλ.

Το σημαντικό σε αυτόν τον κύκλο είναι το γεγονός πως προσφέρει, ιδιαίτερα στους σπουδαστές του Ωδείου, την ευκαιρία να ακούσουν σημαντικούς νέους πιανίστες και να εμπνευστούν από αυτούς. Στους νέους προσκεκλημένους σολίστ προσφέρεται η δυνατότητα να εκφρασθούν σε ένα περιβάλλον με ζεστό, δεκτικό, φιλόξενο, αλλά και απαιτητικό ακροατήριο, που συχνά λείπει σε αντίστοιχους χώρους μεγαλυτέρων πόλεων, όπου ο ανταγωνισμός «νοθεύει» πολλές φορές την πηγή και την ουσία της μουσικής εμπειρίας.
Όλος ο κύκλος φέτος πραγματοποιείται με την ευγενική και σημαντική χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια και με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών των Σχολών της «Φάρις» και χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Καλαμάτας.
Φέτος φιλοξενούνται οκτώ σημαντικοί σολίστ, που βρίσκονται ήδη σε επαγγελματική μουσική δραστηριότητα ή ολοκληρώνουν τις σπουδές τους σε ακαδημίες υψηλού κύρους.
Την Κυριακή 10 Απριλίου 2016, στις 21.00, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, θα δώσει συναυλία η Πόπη Μαλαπάνη, αριστούχος απόφοιτος του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, με σημαντικές σπουδές στη Γερμανία και πλούσια καλλιτεχνική και εκπαιδευτική δραστηριότητα.
Το πρόγραμμα της συναυλίας εκτείνεται από το Μπαρόκ ώς την σύγχρονη δημιουργία και αποτελείται από 5 σονάτες του D. Scarlatti, τις «Παραλλαγές σε ένα θέμα του Robert Schumann» του J. Brahms, τα "Escenas Romanticas" του E. Granados και ένα από τα σημαντικότερα πιανιστικά έργα του 20ού αιώνα, το έργο A "little Suite for Christmas", A.D. 1979, του πρωτοποριακού Αμερικανού συνθέτη G. Cramb.

 

Πόπη_Μαλαπάνη_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech