Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

Το Καρναβάλι ξεκίνησε με κέφι, χιλιάδες κόσμου και ..έναν καλαματιανό!

Cannot find 2017/02/13-11390 subfolder inside /var/www/newsite/images/arthra/2017/02/13-11390/ folder.
Admiror Gallery: 5.2.0
Server OS:Apache/2.4.48 (Debian)
Client OS:Unknown
PHP:7.3.31-1~deb10u6

Χιλιάδες κόσμου έδωσαν, με κέφι και ζωντάνια, το έναυσμα για το 5ο Καλαματιανό Καρναβάλι, το βράδυ του Σαββάτου 11 Φεβρουαρίου 2017, στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου!

Ο παρουσιαστής της τελετής έναρξης, Χρήστος Φερεντίνος, με την άνοδό του στη σκηνή, ξεκίνησε τη βραδιά με φόρο τιμής στην Καλαμάτα και την παράδοσή της, καθώς χόρεψε ...έναν καλαματιανό μαζί με τον Κόκκορα, που αποτελεί το σύμβολο του 5ου Καλαματιανού Καρναβαλιού. Κατόπιν, καλωσόρισε το κοινό στην τελετή έναρξης, που συνεχίσθηκε με πολύ χορό από σχολές χορού της Καλαμάτας και την Καρναβαλική Επιτροπή, ενώ παρουσιάσθηκαν τμηματικά τα λάβαρα των 32 groups που μετέχουν στο Καρναβάλι, τα οποία διακρίνονται για την πρωτοτυπία τους και τον εντυπωσιακό σχεδιασμό τους.
Ακολούθησε το δρώμενο της Πριγκίπισσας Ιζαμπώ, με ιστορικές αναφορές στην Καλαμάτα, το οποίο σκηνοθέτησε αφιλοκερδώς ο Βαγγέλης Χαχής.
Την έναρξη του 5ου Καλαματιανού Καρναβαλιού κήρυξε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας, που παρέλαβε από την Πριγκίπισσα Ιζαμπώ και ανέγνωσε το μήνυμα έναρξης του Καρναβαλιού. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι το Καρναβάλι της Καλαμάτας είναι ένα από τα καλύτερα σε πανελλαδική κλίμακα, προσφέρει ψυχαγωγία και αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών στην πόλη, με θετικά αποτελέσματα στην οικονομική δραστηριότητα, ευχήθηκε δε σε όλους καλή διασκέδαση.
Ακολούθησε συναυλία με τους Walkman the band και η διασκέδαση συνεχίσθηκε μέχρι αργά, ιδιαίτερα στους δρόμους του Ιστορικού Κέντρου και σε άλλα σημεία της Καλαμάτας.
Τη σκυτάλη πήραν, από την επόμενη ημέρα, τα παιχνίδια του 5ου Καλαματιανού Καρναβαλιού, που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των μελών των groups με τους γρίφους που περιλαμβάνουν.
Μπορείτε εδώ να δείτε το πρόγραμμα του Καρναβαλιού, ενώ εδώ παρατίθενται τα παιχνίδια του.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech