Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας

Cannot find 2017/07/21-12562 subfolder inside /var/www/newsite/images/arthra/2017/07/21-12562/ folder.
Admiror Gallery: 5.2.0
Server OS:Apache/2.4.59 (Debian)
Client OS:Unknown
PHP:7.3.31-1~deb10u7

Σε συνέχεια του διεθνούς masterclass βιολοντσέλου το καλοκαίρι του 2016 με την Indira Rahmatulla, διοργανώνονται φέτος το καλοκαίρι, με τη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των Σχολών της «Φάρις» και σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις», οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας. Στόχοι και όραμα του φεστιβάλ είναι μέσα από μουσικά σεμινάρια masterclass διεθνούς απήχησης να δώσει δυνατότητες καλλιτεχνικής προόδου και έμπνευση σε νέους και νέες μουσικούς από όλων των κόσμο.

Οι καταξιωμένοι μουσικοί που θα διδάξουν στα masterclass και θα λάβουν ενεργό μέρος στις συναυλίες του καλοκαιριού είναι ο Γερμανός βιολονίστας Felix Froschhammer, η βιολοντσελίστα Indira Rahmatulla και η πιανίστα Αλεξία Μουζά, καθώς και ο Michael Faust, καθηγητής Πανεπιστημίου στο Düsseldorf Γερμανίας με ειδίκευση στο φλάουτο. Τα masterclass απευθύνονται σε νέους και νέες μουσικούς από όλον τον κόσμο και όλων των ηλικιών – από σπουδαστές και απόφοιτους ωδείων μέχρι και σπουδαστές μουσικών σχολών του εξωτερικού. Θα μετάσχουν πάνω από 60 μαθητές από διάφορες χώρες του κόσμου, όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Στάθης Γυφτάκης, σήμερα Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017. Προσέθεσε δε ότι «προσλαμβάνει ιδιαίτερη βαρύτητα το Ωδείο, ως χώρος και οργανισμός, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς». Ο κ. Γυφτάκης τόνισε ότι οι απόφοιτοι του Ωδείου Δημήτρης Λάμπος και Λυδία Άιζενμπαχ οραματίσθηκαν δύο παράλληλα σεμινάρια, γεγονός που συνέπεσε με την παλιά ιδέα του κ. Γυφτάκη «να κάνουμε ένα μικρό Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής».
Τα δύο σεμινάρια θα πλαισιωθούν από μουσικές εκδηλώσεις, τις οποίες μπορεί κανείς να δει «πατώντας» στην αφίσα που ακολουθεί το κείμενο.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech