Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

Ρεσιτάλ πιάνου με Γεώργα, Γαλάνη και Γυφτάκη

Στο πλαίσιο του κύκλου «Άνοιξη των Πλήκτρων», ένας «Γάλλος», ένας «Γερμανός» κι ένας «Έλληνας» ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια συνεργασία-έκπληξη, με πολλή μουσική και πολύ χιούμορ!

Το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 και ώρα 21:00, στο Αμφιθέατρο «Θ. Αγγελόπουλος», Αριστομένους 95, Καλαμάτα, ο Λουκάς Γεώργας, ο Κώστας Γαλάνης και ο Στάθης Γυφτάκης παρουσιάζουν έργα για δύο, τέσσερα, αλλά και έξι χέρια πάνω σε ένα πιάνο, με τρόπο τέτοιο που μόνο η ανιδιοτελής, ειλικρινής και γενναιόδωρη συνεργασία μπορεί να επιτύχει!
Έργα από το πιο γνωστό ρεπερτόριο του πιάνου μετουσιώνονται, εξελίσσονται, απογειώνονται και μερικές φορές ...«καταστρέφονται» με φαντασία, χιούμορ και δεξιοτεχνία! Οι W.A. Mozart, F. Schubert, C. Debussy, F. Chopin, S. Rachmaninoff συναντιούνται στην Καλαμάτα, σε μια βραδιά που δεν πρέπει να χάσει κανείς!

Γενική είσοδος 5 ευρώ.

Ο Κύκλος «Άνοιξη των πλήκτρων» είναι ένας κύκλος πιανιστικών – κυρίως – ρεσιτάλ, που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, με σημαντική χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια και τη στήριξη του Συλλόγου «Τέρψις».
Ως θεσμός έχει καθιερωθεί, καθώς φέτος είναι η 5η χρονιά που επαναλαμβάνεται, ενώ χρηματοδοτείται σταθερά κατά μεγάλο μέρος του από το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια.
Στόχος του κύκλου είναι να παρουσιαστεί το ρεπερτόριο του πιάνου, αλλά και άλλων πληκτροφόρων οργάνων, σε όλο το χρονικό πλαίσιο αυτού, ενώ γίνεται προσπάθεια να υπάρχουν πάντα έργα του 20ού και 21ου αιώνα και, ιδιαίτερα, έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια του κύκλου έχει αναλάβει ο πιανίστας και καθηγητής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Λουκάς Γεώργας.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech