Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

Η Λαμπαδηδρομία Αιμοδοτών θα καταλήξει στην Καλαμάτα

Στάση στο Ξυλόκαστρο, όπου διοργανώθηκε πληθώρα εκδηλώσεων, πριν φύγει για τον Έβρο ώστε να διατρέξει στη συνέχεια την Ελλάδα, έκανε η  11η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, που διοργανώνουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η Λαμπαδηδρομία θα έχει κατάληξη την Καλαμάτα, ενώ ξεκίνησε από το Καναλάκι του Δήμου Πάργας στις 18 Αυγούστου.

Στην Καλαμάτα, υπό την αιγίδα του Δήμου, κατά το διάστημα 4 έως 6 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί η 26η Αμφικτυονία των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος και η διοργάνωση αυτή ήδη προβάλλεται με διαφημιστικό σποτ (μπορεί κανείς να το δει στο www.posea.gr). 

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος είχε κάνει δεκτή την πρόταση να είναι η Καλαμάτα το πανελλαδικό επίκεντρο των δράσεων των εθελοντών αιμοδοτών κατά την προσεχή περίοδο, κάτι που επισφραγίσθηκε κατά την επίσκεψη στο Δημαρχείο την οποία πραγματοποίησαν στις 10 Ιουλίου ο Χρήστος Πρωτόπαπας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και ο Λάμπρος Μπούκλης, σύμβουλος ποιότητας και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Ομοσπονδίας, καθώς και περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου. Το αντικείμενο της 26ης Αμφικτυονίας είναι η ανάπτυξη της εθελοντικής αιμοδοσίας και η προώθηση της ιδέας δωρεάς ιστών και οργάνων σώματος.
Για την προώθηση της αιμοδοσίας, οι κ. Μπούκλης και Πρωτόπαπας συζήτησαν πρόσφατα με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

20130704_aiomdosia.JPG20130710_dwrea_organwn.jpg20130822_adonis.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech