Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Αύριο η «Ελένη» στην Καλαμάτα

Μετά τη θριαμβευτική πορεία σε 50 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, η παράσταση με το έργο «Ελένη» των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας και Αγρινίου παρουσιάζεται στην Καλαμάτα για τελευταία φορά, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 21.00, στο Αμφιθέατρο του Κάστρου.
 
Η «Ελένη» χαρακτηρίζεται τραγικωμωδία: είναι και τραγωδία και κωμωδία, όπως ακριβώς είναι και η ζωή μας. Η ίδια η υπόθεση του έργου άλλωστε τοποθετεί το εμβληματικό πρόσωπο της Ωραίας Ελένης όχι στην Τροία αλλά στην Αίγυπτο. Στην Τροία, σύμφωνα με την εκδοχή αυτή του Ευριπίδη, πήγε το αιθέρινο είδωλό της και η ίδια η Ελένη αμόλυντη, αθώα και άσπιλη περιμένει τον άντρα της στην Αίγυπτο, πιστή στο γάμο της. Κι έτσι ο Τρωικός Πόλεμος έγινε για ένα «πουκάμισο αδειανό»……
 
Το τι ήθελε να περάσει ο Ευριπίδης στο κοινό του μπορούμε μόνο να το υποθέσουμε. Όσο για το σήμερα, υπάρχουν δύο στόχοι: αφενός το κοινό να περάσει καλά ακούγοντας ένα όμορφο παραμύθι («αν είναι παραμύθι», που λέει και ο Σεφέρης) και αφετέρου να απολαύσει το βαθυστόχαστο λόγο του μεγάλου δραματικού ποιητή.
 
Η «άχρονη» όψη της παράστασης συνδυάζεται με τον ήχο ανακατασκευασμένων αρχαίων οργάνων, μια και ο συνθέτης της παράστασης, Νίκος Ξανθούλης, έχει διεθνή αναγνώριση σε καλλιτεχνικό και ερευνητικό επίπεδο στον τομέα της αναβίωσης της αρχαίας ελληνικής μουσικής.
 
Η προπώληση εισιτηρίων έχει ξεκινήσει και γίνεται στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο κατά τις καθημερινές μεταξύ 10.00 και 13.00 καθώς και από τις 18.00 έως τις 21.00 και το Σάββατο 10.00 έως 13.00.
 
«Ελένη» του Ευριπίδη
 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης
Σκηνοθεσία : Βασίλης Νικολαΐδης
Σκηνικά - Κοστούμια: Νίκος Σαριδάκης
Μουσική – Μουσική Διδασκαλία: Νίκος Ξανθούλης
Χορογραφία: Αγγελική Στελλάτου
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιώργος Τσαπόγας
Οργάνωση Παραγωγής: LP ART
ΔΙΑΝΟΜΗ:
ΕΛΕΝΗ: Πέμη Ζούνη
ΜΕΝΕΛΑΟΣ: Αντώνης Καφετζόπουλος
ΤΕΥΚΡΟΣ: Νίκος Αρβανίτης
ΘΕΟΚΛΥΜΕΝΟΣ: Αντώνης Καρυστινός
ΘΕΟΝΟΗ: Νίκη Παλληκαράκη.
ΑΓΓΕΛΟΣ Α΄ : Γιάννης Κοτσαρίνης
ΕΤΕΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ: Γιώργος Τσαπόγας
ΧΟΡΟΣ:Νίκη Παλληκαράκη, Ευγενία Μαραγκού, Ειρήνη Τζανετουλάκου, Ηλέκτρα Καρτάνου, Κατερίνα Φωτιάδη, Εύα Κάρτσακλα, Μαρία Τζάνη, Νίκη Αναστασίου, Εύη Γιαννακοπούλου.
 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech