Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Την Κυριακή το τρίαθλο των μεγάλων αντοχών

Έφτασε η στιγμή που, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Καλαμάτα θα φιλοξενήσει το Three Level Power Triathlon, TLP 112,8. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αγώνα σύγχρονου τριάθλου που διοργανώνεται στη χώρα μας.

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί η μοναδική αυτή αθλητική διοργάνωση, με βασική σκηνή εξέλιξης την προκυμαία του λιμανιού Καλαμάτας. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο αγώνα που συνδυάζει σώμα, πνεύμα και ψυχή. Αυτές είναι οι τρεις δυνάμεις στις οποίες στηρίζεται η διοργανώτρια εταιρεία Three Level Power για τους «υπεραγώνες» που πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

ΑΓΩΝΑΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΙΣΧΥΡΟΥΣ

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα αγωνιστούν διαδοχικά σε κολύμπι (1.800 m), ποδηλασία (90 km) και τρέξιμο (21 km). Είναι μια επίπονη  δοκιμασία διαδοχικής εκτέλεσης των τριών αθλημάτων, σε λιγότερο από έξι συνεχόμενες ώρες, με συνολική διανυόμενη απόσταση 112,8 χιλιομέτρων, απόσταση μοναδική για τα δεδομένα της Ελλάδας. Παράλληλα, θα διεξαχθεί ο αγώνας T.L.P. 25,75 σε μικρότερες αποστάσεις (κολύμβηση 750 m, ποδηλασία 20 km, τρέξιμο 5 km), με ατομικές συμμετοχές, αλλά και συμμετοχές ομάδων.

ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Χαρακτηριστικό της επιτυχίας σε οργανωτικό επίπεδο που προβλέπεται να έχει η διοργάνωση, είναι ότι οι συμμετοχές σε σύγκριση με την περυσινή έχουν σημειώσει αύξηση πάνω από 54%, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Οι πιο δυναμικές ηλικιακές κατηγορίες σε πλήθος συμμετεχόντων είναι οι ομάδες 30 - 34 και 35 - 39. Ο νεότερος αθλητής είναι 14 ετών και ο μεγαλύτερος 55. Αθλητές από Χίο, Κέρκυρα, Πάτρα, Πύργο, Λεωνίδιο, Αθήνα, Κόρινθο, Καλαμάτα, Θεσσαλονίκη συμπληρώνουν την γεωγραφική διασπορά των συμμετέχοντων.

Μεγάλη «μάχη» θα δοθεί από τις πέντε ομάδες - οι περισσότερες Καλαματιανές - στην κατηγορία ανδρών στο T.L.P. 25,75. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της δυναμικής και του πάθους των συμμετεχόντων είναι ότι μία ομάδα αποτελούμενη από πατέρα και γιο (14 ετών ο κολυμβητής γιος) θα ταξιδέψει πολλά χιλιόμετρα για να συμμετάσχει στον αγώνα.

ΑΡΧΗ ΜΕ ΚΟΛΥΜΠΙ

Οι αθλητές που συμμετέχουν στο TLP 112,8, θα ξεκινήσουν νωρίς το πρωί με το πρώτο άθλημα, την κολύμβηση. Θα κολυμπήσουν 1800 μέτρα στη θάλασσα, θα συνεχίσουν με 90 χιλιόμετρα ποδηλάτου από το λιμάνι έως την πίστα καρτ και μέσω του δρόμου Μεσσήνης - Πύλου επιστροφή μέσω οδών Κρήτης & Ακρίτα στο λιμάνι, όπου ακολούθως θα ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους διανύοντας μία διαδρομή αντοχής 21 χιλιομέτρων στο τρίγωνο από το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων μέχρι το Filoxenia και το λιμάνι (3 φορές αυτή η απόσταση). Ο τερματισμός του «άθλου» θα γίνει στην κεντρική προκυμαία, λίγο μετά το μεσημέρι της Κυριακής.

Το μεγάλο γεγονός θα ολοκληρωθεί περίπου στις 13.30 στην προκυμαία, με τις απονομές στους νικητές όλων των κατηγοριών και των ηλικιακών ομάδων.

Ήδη τα μηνύματα που φθάνουν στους διοργανωτές για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή του κοινού της πόλης, δείχνουν ότι το πρωινό της Κυριακής η προκυμαία του λιμανιού θα γεμίσει ασφυκτικά από κοινό, για το μοναδικό αγώνα.

Καθ’ όλη τη διάρκειά του, ο αγώνας τριάθλου θα καλυφθεί από τους χορηγούς επικοινωνίας,  ραδιοφωνικούς σταθμούς LIFE FM 88,0 και ΕΜΦΑΣΙΣ 91,8, με ειδικά σχεδιασμένη εκπομπή σε ζωντανή μετάδοση από τον χώρο της προκυμαίας, ενώ το ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ TV (χορηγός επικοινωνίας) θα καλύψει με εικόνα τη διοργάνωση.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί και για την ασφαλή διεξαγωγή του σε θάλασσα και ξηρά θα συνδράμουν πολλοί εθελοντές και εθελοντικές ομάδες, σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας.

Σημειώνεται ότι για κάθε συμμετοχή στον αγώνα, η Three Level Power θα δώσει 5€ στο σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Το Three Level Power Triathlon τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.

triathlo.jpgtriathlo_1.jpgtriathlo_2.jpgtriathlo_3.jpgtriathlo_4.jpgtriathlo_5.jpgtriathlo_6.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech