Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Αποκαλυπτήρια της προτομής του Γ. Τσαγκάρη στις 19 Οκτωβρίου

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, στις 19.00, θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αειμνήστου Γιώργου Τσαγκάρη. Η προτομή, την οποία φιλοτέχνησε αφιλοκερδώς η εξαδέλφη του γλύπτρια Βιβή Δουατζή – Λάμπρου, ενώ τα έξοδα χυτηρίου κάλυψε η αδελφή του Αθηνά Τσαγκάρη – Βενιζελέα, η οποία και τη δωρίζει στο Δήμο, θα τοποθετηθεί στο φουαγιέ της Κεντρικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας.

Μετά τα αποκαλυπτήρια, θα ακολουθήσει πνευματική εκδήλωση - σε επιμέλεια του Κώστα Κατσουλάκη - στην αίθουσα του Θεάτρου, την οποία θα παρουσιάσει ο Κώστας Γιαλίνης, ενώ ομιλητής για το Γιώργο Τσαγκάρη και το έργο του θα είναι ο Κώστας Γεωργουσόπουλος. Κατά τη διάρκειά της θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό από τη ζωή και τη δράση του αειμνήστου Τσαγκάρη, ενώ θα παρουσιασθούν και ψήγματα της σκέψης του. Την επιμέλεια της μουσικής θα έχει ο Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Διονύσης Μαλλούχος.

Ο μουσικοσυνθέτης και διευθυντής ορχήστρας Γιώργος Τσαγκάρης διετέλεσε τη δεκαετία του '90 διευθυντής του Δευτέρου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και στη συνέχεια του Τρίτου Προγράμματος. Επίσης, υπήρξε διευθυντής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας και απεβίωσε κατά τη διάρκεια της θητείας του το 2008.

protomi-tsagkari.JPGtsagaris.JPGtsagaris_1.JPGtsagaris_2.JPGtsagaris_3.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech