Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

Ρεσιτάλ πιάνου του Χρήστου Ντανάκα

Η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, με σημαντική χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια και τη στήριξη του Συλλόγου «Τέρψις», διοργανώνουν και φέτος τον κύκλο «Άνοιξη των Πλήκτρων». Είναι ένας πολύ πετυχημένος θεσμός πιανιστικών ρεσιτάλ, αλλά και γενικότερα συναυλιών με πληκτροφόρα όργανα.
Στόχος είναι να παρουσιαστεί το ρεπερτόριο του πιάνου, αλλά και άλλων πληκτροφόρων οργάνων, σε όλο το χρονικό πλαίσιο του ρεπερτορίου, ενώ γίνεται προσπάθεια να υπάρχουν πάντα έργα του 20ού και 21ου αιώνα και, ιδιαίτερα, έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών.
Ο φετινός κύκλος αποτελεί μια σημαντική στιγμή για το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, καθώς είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένος σε μια από τις σημαντικότερες Ελληνίδες πιανίστριες, τη Νέλλη Σεμιτέκολο, που αποτελεί εδώ και 33 χρόνια τον ακρογωνιαίο λίθο της τάξης πιάνου του Ωδείου.
Η παρουσία της, η προσωπικότητά της και η ακούραστη προσφορά της, όλα αυτά τα χρόνια, είχαν ως αποτέλεσμα η τάξη πιάνου του Ωδείου να έχει προσφέρει πλήθος σημαντικών πιανιστών, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
Στην 8η κατά σειρά συναυλία, που θα δοθεί την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018, στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας και ώρα 21:00, η «Άνοιξη των Πλήκτρων» θα φιλοξενήσει το Χρήστο Ντανάκα σε ένα πρόγραμμα με έργα Schubert, Scriabin και Albeniz. 
Ο Χρήστος Ντανάκας γεννήθηκε στην Καλαμάτα, όπου και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 6 ετών. Σπούδασε για 11 χρόνια δίπλα στη Νέλλη Σεμιτέκολο στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και στο Ωδείο Athenaeum στην Αθήνα, στο όποιο πήρε το δίπλωμά του με Άριστα Παμψηφεί το 2011. Έλαβε μέρος σε διάφορους πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς, στους οποίους απέσπασε βραβεία και διακρίσεις Το 2013 εισήχθη στη “Staatliche Hochschule für Musik Trossingen” της Γερμανίας, απ’ όπου έλαβε πτυχίο το 2017. Το ίδιο έτος εισήχθη ως πρώτος στο ίδιο πανεπιστήμιο για μεταπτυχιακές σπουδές στο σόλο πιάνο, τις οποίες συνεχίζει μέχρι σήμερα με καθηγήτρια τη Raluca Chifane – Wagenhäuser. Τον Απρίλη του 2018 έλαβε υποτροφία από το πανεπιστήμιο για το υπόλοιπο των σπουδών του. 
Το 2015 ηχογράφησε για το ραδιόφωνο της ΕΡΤ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Τρίτο Πρόγραμμα. Έχει δώσει σόλο ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε διάφορες πόλεις σε Ελλάδα, Γερμανία και Ελβετία, όπου συνεχίζει τη συναυλιακή του δραστηριότητα μέχρι σήμερα. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια με μεγάλους δασκάλους του πιάνου.
Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη.
 
afisa-ntanakas.jpgntanakas-xrhstos-pianistas.jpg
 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech