Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Εξόρμηση του Ορειβατικού στο Λυκόδημο την Κυριακή 8/12

Την προσεχή Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας πρόκειται να πραγματοποιήσει εξόρμηση στο όρος Λυκόδημος.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα: «Μερικές εικόνες είναι τόσο οικείες, έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας σε τέτοιο βαθμό ώστε να τις θεωρούμε αυτονόητες και να μην ασχολούμαστε καθόλου μαζί τους.

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί ο Λυκόδημος, ένα βουνό του οποίου η εικόνα είναι άμεσα συνδεδεμένη με την Καλαμάτα. Όταν βγεις στην παραλία της πόλης και κοιτάξεις στα δεξιά θα τον δεις να οριοθετεί τον ορίζοντα στην δυτική πλευρά του Μεσσηνιακού κόλπου, ακριβώς πάνω από το Πεταλίδι και τους Χράνους.

Πόσοι όμως από εμάς τον έχουν επισκεφτεί, έχουν περπατήσει στις πλαγιές του ή έχουν γνωρίσει τις ομορφιές του;

Την περιοχή αυτή της Μεσσηνίας θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την ερχόμενη Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, με τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 8.00 το πρωί από τα γραφεία του Συλλόγου.

Βαθμός δυσκολίας: 1

Ώρες πορείας: 5-6

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου, Ανατολικό Κέντρο, μετά τις 21.00 κάθε βράδυ, τηλ. 27210 97733 και στο τηλ. 6930761266».

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΙΟΝΙ

Τις εντυπώσεις της από ανάβαση στον Ταΰγετο, που ήταν χιονισμένος, περιγράφει η Εύα Πράσινου αναφορικά με την πρώτη ανάβαση του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας στον χιονισμένο Ταΰγετο για τη φετινή χειμερινή περίοδο. Η αναχώρηση είχε προσδιορισθεί για τις 30 Νοεμβρίου 2013, ημέρα Σάββατο και ώρα 18.30.

Η περιγραφή της κας Πράσινου έχει ως εξής: «Αναχωρούμε από Καλαμάτα για κορυφή Ταϋγέτου, εγώ, ο κος Μανώλης, ο Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας και ο κος Αργύρης. Στο σάκο μου έχω μόνο τα απαραίτητα, πορτοκάλια, νερό και λίγο τσουρέκι μου φάνηκαν αρκετά, μιας και η απόφαση για την διαδρομή πάρθηκε την τελευταία στιγμή. Φτάσαμε στο καταφύγιο Ταϋγέτου γύρω στις 9.30 μ.μ έχοντας παρέα μας την βροχή και την ομίχλη σχεδόν σε όλη την διαδρομή, ...ντυμένη σαν κρεμμύδι και φορώντας γάντια και σκούφο ξεκίνησα το στήσιμο της σκηνής μου, μιας και το κρύο ήταν τσουχτερό. ... η ιδέα να μπω στο sleepingbag μου όλο και με γοήτευε καθώς το κρύο και η βροχή δυνάμωναν συνεχώς.

Η ανάβαση: 1 Δεκέμβρη 2013 ώρα 7.30 π.μ.

Έχοντας ντυθεί καλά και με όλο μου τον ενθουσιασμό, παρέα με τους υπόλοιπους ξεκινήσαμε την ανάβαση για την κορυφή του Ταϋγέτου. Να πω ότι για φέτος το χειμώνα ήμασταν εμείς που πατήσαμε ...το πρώτο χιόνι. Όλα φαινόντουσαν εύκολα αλλά ο καιρός και κυρίως ο αέρας μάς έκαναν δύσκολη τη διαδρομή, με την βοήθεια όμως των έμπειρων μελών του Ορειβατικού, Μανώλη και Κώστα, φτάσαμε επιτέλους στην κατάλευκη κορυφή του Ταϋγέτου. Δεν είχαμε πολλή ώρα στην διάθεσή μας λόγω καιρικών συνθηκών, οπότε και κατηφορίσαμε γρήγορα γρήγορα προς το καταφύγιο για στεγνά και καθαρά ρούχα. Κατά τη διάρκεια της κατάβασης υπήρχε άφθονο γέλιο από όλους μας. Οι πτώσεις αρκετές αλλά και αστείες ταυτόχρονα. Τελικά, το να είσαι μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου όχι μόνο περνάς ωραία στην φύση αλλά και μαθαίνεις πολλά ενδιαφέρον πράγματα για την ομορφιά του τόπου μας. Ευχαριστώ πολύ τον κ. Μανώλη, τον Κώστα και τον κ. Αργύρη για τις όμορφες στιγμές στον Ταΰγετο. Πάντα ψηλά σε όλους!».

likodimos.jpglikodimos_1.jpglikodimos_2.jpglikodimos_3.jpglikodimos_4.jpglikodimos_6.jpglikodimos_7.jpglikodimos_8.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech