Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

«Χριστός γεννάται δοξάσατε»: πετυχημένη η συναυλία από την «Αρμονία» και το Δημοτικό Ωδείο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας Χριστουγεννιάτικη συναυλία, με τίτλο «Χριστός γεννάται δοξάσατε». Η συναυλία ήταν το αποτέλεσμα μιας ξεχωριστής συνεργασίας της Ένωσης Φίλων Μουσικής Καλαμάτας «Αρμονία» και του Τμήματος Παραδοσιακής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, που ένωσαν τις φωνές τους για να καλωσορίσουν τις Άγιες Ημέρες που ακολουθούν και να μεταδώσουν το Θείο άγγιγμα της Χαράς και της Ελπίδας, τελούσε δε υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.

Η Συναυλία ήταν χωρισμένη σε δύο μέρη:

  • Στο πρώτο μέρος η χορωδία της «Αρμονίας» τραγούδησε 11 τραγούδια, προερχόμενα από την Ελλάδα αλλά και από την Αγγλία, τη Γαλλία, την Αυστρία και τη Γερμανία. Στο πιάνο συνόδευσε η Σόφη Τσόγκα, ενώ υπεύθυνος για τη διδασκαλία και τη διεύθυνση της χορωδίας είναι ο Μιχάλης Γαργαλιώνης.
  • Στο δεύτερο μέρος, τα μέλη του Τμήματος Παραδοσιακής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας έψαλαν κάλαντα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, προερχόμενα από όλη την Ελλάδα. Υπεύθυνοι του Τμήματος Παραδοσιακής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας είναι οι εξής:

          Τμήμα Ορχήστρας - Σταύρος Παναγιωτόπουλος, Σταύρος Ρούσσης

          Τμήμα Χορωδίας -  Γιώργος Τσιλίκας

armonia.jpgarmonia_1.jpgarmonia_2.jpg

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ «ΑΡΜΟΝΙΑΣ»

Το μουσικό τμήμα της «Αρμονίας» έχει ως πυρήνα την περίπου 60μελή μικτή χορωδία και το αποτελούν χορωδοί που τους ενώνει η αγάπη για τη χορωδιακή μουσική. Μέσα από ομαδική δουλειά και προσπάθεια, η χορωδία έχει αποκτήσει πλούσιο ρεπερτόριο, με την καθοδήγηση του επί 21 χρόνια μαέστρου της Μιχάλη Γαργαλιώνη, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις και χορωδιακά φεστιβάλ τοπικού, εθνικού και διεθνούς επιπέδου (Καλαμάτα, Μεσσηνία, Αθήνα, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, Κύπρο, Καναδά, Τσεχία, Σικελία - Μεγάλη Ελλάδα, Φινλανδία και Ρουμανία).

Από το 2004 και εφεξής, η «Αρμονία» θεσμοθέτησε και παρουσιάζει κάθε Ιούνιο στο Αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας αφιερώματα σε διάφορα μουσικά είδη με έργα Ελλήνων συνθετών, ποιητών και στιχουργών. Από τον Ιούνιο του 2011, η χορωδία ψάλλοντας τη Θεία Λειτουργία έχει συνοδεύσει τον εκκλησιαστικό χορό σε όλους σχεδόν τους Ιερούς Ναούς της Καλαμάτας, στον Μελιγαλά, στον Κάμπο Αβίας, στη Φινλανδία και στη Ρουμανία.

Σήμερα, η χορωδία ανανεωμένη και έχοντας εμπλουτίσει το ρεπερτόριό της με έργα όλων των εποχών και κάθε είδους μουσικής, κοσμικής και θρησκευτικής, έχει μπει πλέον δυναμικά στην τρίτη δεκαετία της ζωής της, συνεχίζοντας με επιτυχία της δραστηριότητές της.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 6944-324760 / 6977-206864

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ

Λειτουργεί από το 1985 και στεγάζεται σε παραδοσιακό κτήριο του 19ου αιώνα, νότια του Κάστρου. Είναι ειδικά διαμορφωμένο και πλήρως εξοπλισμένο για τις ανάγκες ενός σύγχρονου ωδείου. Διαθέτει 18 αίθουσες για πιάνο, βιολί, πνευστά, κρουστά, κιθάρα, τραγούδι λυρικής και δραματικής τέχνης, αίθουσα συναυλιών και εξυπηρετεί πάνω από 500 μαθητές κάθε χρόνο. Το Δημοτικό Ωδείο δραστηριοποιείται στο χώρο της επιμόρφωσης με σεμινάρια, διαλέξεις, συναυλίες και εργαστήρια, που απευθύνονται τόσο στο ευρύτερο κοινό, όσο και στους μαθητές του, ενώ παράλληλα δίνει έμφαση σε διάφορα είδη μουσικής. Επίσης, κάθε χρόνο διοργανώνει μαθητικές παραστάσεις και ποικίλες μουσικές εκδηλώσεις σε όλη την πόλη. Σήμερα, λειτουργεί κάτω από την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Καλαμάτας «Φάρις».

Δημοτικό Ωδείο

Οδός Βιλλεαρδουΐνου, Πλ. Υπαπαντής

Τηλ.: 27210 21881

Fax: 27210 81885

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech