Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Προ-καρναβαλική εκδήλωση το Σάββατο 28/12

Δεκάδες ήταν όσοι έτρεξαν το προηγούμενο Σάββατο για το Καλαματιανό Καρναβάλι, καθώς οι προσδοκίες όλων μετά την περυσινή τεράστια απήχηση της διοργάνωσης είναι αυξημένες. Οι δρομείς ξεκίνησαν το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου από την πλατεία Όθωνος και τερμάτισαν στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, στην πρώτη προ-καρναβαλική εκδήλωση. Εκεί, τους περίμενε μια τεράστια πίτα, δημιουργία της Λέσχης Αρχιμαγείρων και του Ιδιωτικού ΙΕΚ «Ορίζων», την οποία έκοψε ο Δήμαρχος Καλαμάτας, αφού είχε ρίξει άχνη ζάχαρη.

trexw-karnavali 2 trexw-karnavali 8

Το πάρτι άρχισε στις 12.00 το μεσημέρι στην πλατεία Όθωνος, όπου συγκεντρώθηκε πολύς κόσμος παρότι μέχρι πριν λίγη ώρα έβρεχε. Ακολούθησε ένας μικρός αγώνας δρόμου, που άρχισε λίγο μετά τις 14.00 και ακολουθώντας τη διαδρομή Αριστομένους – Φραντζή – Σιδηροδρομικού Σταθμού κατέληξε στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου.

trexw-karnavali 5 trexw-karnavali 10

Κατόπιν διοργανώθηκε γιορτή για μικρούς και μεγάλους με πολλή μουσική, χορό και άλλα δρώμενα. Μοιράστηκαν έντυπα με το πρόγραμμα του Καλαματιανού Καρναβαλιού στους επισκέπτες της πόλης, ως πρόσκληση στο μεγάλο γεγονός. Επίσης, προσφέρθηκαν γλυκά, ροφήματα και αναψυκτικά, ενώ μια τεράστια πίτα δέχθηκε μπόλικη άχνη ζάχαρη και μοιράστηκε στη συνέχεια στο κοινό.

trexw-karnavali 14 trexw-karnavali 15

Σημειώνεται ότι τόσο στην αφετηρία όσο και στον τερματισμό υπήρχαν «κουμπαράδες», όπου όσοι ήθελαν, συνεισέφεραν υπέρ των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Καλαμάτας.

Υπενθυμίζεται ότι το Καλαματιανό Καρναβάλι, που συζητιέται πλέον σε ολόκληρη την Ελλάδα, θα διεξαχθεί από τις 15 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech