Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών αύριο, Πέμπτη στην Καλαμάτα

Το πιο ιστορικό και σημαντικό συμφωνικό σύνολο της χώρας μας βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Καλαμάτα, με κλιμάκιο 19 μουσικών. Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, με επικεφαλής το μαέστρο Νίκο Χαλιάσα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Δικαίωμα στη Μουσική», που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

koa  1

Τις προηγούμενες ημέρες προσφέρθηκαν δωρεάν σεμινάρια σε σπουδαστές από την ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, στα όργανα φλάουτο, κλαρινέτο, τρομπέτα, τρομπόνι, βιολί, τσέλο και κρουστά.

koaa koaa 2

koaa 4 koaa 5

Η επίσκεψη αυτή θα κορυφωθεί αύριο, Πέμπτη 9 Ιανουαρίου και ώρα 21.00, οπότε και θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική συναυλία με ελεύθερη είσοδο, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, με συμμετοχή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών αλλά και επιλεγμένων σπουδαστών από την περιοχή μας, οι οποίοι μέσω των σεμιναρίων και με την κατάλληλη προετοιμασία, θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να συμπράξουν με τη μεγαλύτερη ορχήστρα της χώρας μας.

Στο πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνονται δημοφιλή και αγαπητά έργα όπως το Μπολερό του Ραβέλ, Ουγγρικοί Χοροί του Μπραμς, ορχηστρικά μέρη από τις όπερες Κάρμεν του Μπιζέ και Καβαλερία Ρουστικάνα του Μασκάνι, η Γαλάζια Ραψωδία του Γκέρσουιν καθώς και έργα Ροντρίγο, Γιόχαν Στράους υιού κ.λπ.

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών είναι το αρχαιότερο ορχηστρικό μουσικό σύνολο στην Ελλάδα. Δημιουργήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα ως Συμφωνική Ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών και έκτοτε πέρασε από διάφορα στάδια, τόσο ως προς την ονομασία, όσο και ως προς τον τρόπο λειτουργίας της. Η πρώτη συναυλία της ως Κρατική Ορχήστρα Αθηνών δόθηκε στις 28 Φεβρουαρίου του 1943.

koas koaa

Από την ίδρυσή της έως σήμερα, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών προσφέρει στους Έλληνες την δυνατότητα επικοινωνίας με τα αριστουργήματα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, ενώ ταυτόχρονα είναι ο κορυφαίος εκφραστής της εγχώριας συνθετικής παραγωγής. Έχει σταθερή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα πραγματοποιώντας πάνω από πενήντα συναυλίες ετησίως. Εκτός από την Αθήνα, εμφανίζεται τακτικά σε πολλές πόλεις της Ελλάδος, καθώς και σε σημαντικές αίθουσες και φεστιβάλ του εξωτερικού. 

koa  koaacrop

Εξέχοντες αρχιμουσικοί, ανάμεσά τους οι Ρίχαρντ Στράους, Βάινγκαρτνερ, Κνάπερτσμπους, Βάλτερ, Μητρόπουλος, Γιόχουμ, Μαρκέβιτς, Μάαζελ, Τεμιρκάνοφ, Πλασόν και κορυφαίοι σολίστ, όπως ενδεικτικά οι Ρούμπινσταϊν, Κεμπφ, Κορτώ, Κράισλερ, Τιμπώ, Καζάλς, Ροστροπόβιτς, Μπρέντελ, Μπάρενμποϊμ και Άργκεριχ έχουν συμπράξει με την Ορχήστρα κατά την πολύχρονη ιστορία της.

Διευθυντές της Ορχήστρας έχουν διατελέσει κατά το παρελθόν οι Φιλοκτήτης Οικονομίδης, Θεόδωρος Βαβαγιάννης, Ανδρέας Παρίδης, Μάνος Χατζιδάκις, Γιάννης Ιωαννίδης, Αλέξανδρος Συμεωνίδης, Άρης Γαρουφαλής και Βύρων Φιδετζής. Από τον Μάιο του 2011 Διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών είναι ο Βασίλης Χριστόπουλος.

http://www.koa.gr/

Συγκέντρωση φαρμάκων με την ευκαιρία της συναυλίας της ΚΟΑ

Για την ενίσχυση του σημαντικού έργου του Κοινωνικού - Δημοτικού Φαρμακείου, ο Δήμος Καλαμάτας καλεί τους πολίτες να προσφέρουν φάρμακα, που δεν έχουν λήξει και δεν τα χρειάζονται πια, προκειμένου να υποστηριχθεί η φαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων και αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας.

farmaka

Με την ευκαιρία της συναυλίας - με ελεύθερη είσοδο - του πιο ιστορικού μουσικού συνόλου της χώρας μας, της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, ο Δήμος Καλαμάτας θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση φαρμάκων για τον παραπάνω σκοπό.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech