Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Η Βασιλόπιτα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας

Σε μιαν αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη – κυρίως από τους γονείς και φίλους των 100 περίπου παιδιών που μαθητεύουν στο αναπτυξιακό της τμήμα - η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας έκοψε χθες τη Βασιλόπιτά της, αφού την ευλόγησε ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Σαραντόπουλος.

Πριν την ευλογία της Βασιλόπιτας, τα φυντανάκια της Δημοτικής Φιλαρμονικής παρουσίασαν σύντομο μουσικό πρόγραμμα, με κάλαντα και τραγούδια για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ενώ τραγούδησε η παιδική χορωδία. Επισημαίνεται πως στη Φιλαρμονική υφίστανται τμήματα εκμάθησης μουσικών οργάνων για παιδιά, όπου φοιτούν περί τα 100 αγόρια και κορίτσια δωρεάν, ενώ το Σεπτέμβριο του 2013 δημιουργήθηκε και παιδική χορωδία.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε, ο Δήμαρχος ευχήθηκε τα καλύτερα για το νέο έτος στον Πρόεδρο και το ΔΣ της Δημοτικής Φιλαρμονικής, στα στελέχη και τους μουσικούς μαζί με τις οικογένειές τους, καθώς και στις μαθήτριες και τους μαθητές των αναπτυξιακών τμημάτων. Ο Π. Νίκας επαίνεσε όλους για την απόδοση της Φιλαρμονικής, η οποία πλαισιώνει όλες τις μεγάλες εκδηλώσεις του Δήμου, ενώ έδωσε ιδιαίτερο τόνο στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με την παρουσία της στην Καλαμάτα και σε πολλές Τοπικές Κοινότητες.

ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΜΠΑΝΤΙΝΑ!

Ο Δήμαρχος γνωστοποίησε ότι η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας θα δημιουργήσει και μία μπαντίνα, αποτελούμενη από παιδιά ηλικίας μέχρι 12 ετών, κάτι που θα δώσει κίνητρο να ασχοληθούν κι άλλοι μαθητές και μαθήτριες με τη μουσική, ενώ θα λαμπρύνει τις εκδηλώσεις του Δήμου, μαζί με τη Φιλαρμονική των έμπειρων μουσικών.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας Αργύρης Κουδούνης και ο Πρόεδρος του Σωματείου των Εκτελεστών Μουσικών Έργων της Φιλαρμονικής Θανάσης Αντωνόπουλος ευχαρίστησαν το Δήμαρχο και δι’ αυτού το Δήμο Καλαμάτας για τη συνεχή και πολύπλευρη στήριξη προς τη Φιλαρμονική. Ο δε Δήμαρχος υποσχέθηκε αυτή η στήριξη να συνεχισθεί και διευρυνθεί σε όλα τα αντικείμενα, από την εμφάνιση των μουσικών μέχρι την προμήθεια οργάνων, ώστε η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Κώστα Νικολέα να συνεχίσει να επιτελεί εξαίρετο έργο.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech