Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Τελετή μνήμης για τους εκτελεσθέντες από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής πριν 70 χρόνια

 Συμπληρώθηκαν 70 χρόνια από την εκτέλεση συμπατριωτών μας, στις 8 Φεβρουαρίου 1944, από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Η εκτέλεση έγινε στο παλιό στρατόπεδο του 9ου Συντάγματος Πεζικού και οι νεκροί ενταφιάσθηκαν στην περιοχή των τότε Δημοτικών Σφαγείων, στη Δυτική Παραλία.

Ο Δήμος Καλαμάτας, οι Οργανώσεις της Εθνικής Αντίστασης και οι συγγενείς των θυμάτων διοργάνωσαν τελετή μνήμης, που πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014, στο Κοιμητήριο Καλαμάτας.

Καταρχήν, τελέσθηκε μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των εκτελεσθέντων στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κοιμητήριο Καλαμάτας. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των εκτελεσθέντων, που επίσης βρίσκεται στο Κοιμητήριο. Στη συνέχεια, έγινε σύντομη αναφορά στο ιστορικό της εκτέλεσης και ακολούθησαν προσκλητήριο πεσόντων και κατάθεση στεφάνων.

Στεφάνους κατέθεσαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας, η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, ο Σμήναρχος (Ι) Γρηγόριος Δημακογιάννης, Διοικητής 120 ΠΕΑ και Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Καλαμάτας ως εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων, ο εκπρόσωπος των Οργανώσεων Εθνικής Αντίστασης Κωνσταντίνος Γιαννακούλας, ο εκπρόσωπος των Οικογενειών των Θυμάτων Αλέκος Σταματέλος και ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα Κωνσταντίνος Αλεξίου.

Ακολούθησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και η εκδήλωση έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech