Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Η Καλαμάτα τσίκνισε!

Νέφος ευωδιαστό κάλυψε την πόλη της Καλαμάτας, που τσίκνισε για τα καλά σήμερα το μεσημέρι! Τσικνοπέμπτη, και ντόπιοι αλλά και επισκέπτες ευφράνθηκαν, σε πείσμα της κρίσης, καθώς η Καλαμάτα – με τα πολλά ή και με τα λίγα – ξέρει να χαίρεται τη ζωή.

ΑΠΟΚΡΙΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου, στις πλατείες Όθωνος και Αγίων Αποστόλων και ώρα 10.00 το πρωί, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας πραγματοποίησε δημιουργικές εργασίες με βιωματική προσέγγιση και θέμα: «Στην τρελή Αποκριά με αγάπη για το περιβάλλον». Στα εργαστήρια αυτά μετέσχον μαθήτριες και μαθητές Σχολείων της Καλαμάτας.

viomatika ergastiria viomatika ergastiria 7

          ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΤΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ

Στη συνέχεια, η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας έδωσε πανηγυρικό τόνο στις εκδηλώσεις για την Τσικνοπέμπτη, καθώς από τις 12.00 έως τις 12.30 απέδωσε μελωδίες με ρυθμούς έντονους, της εποχής. Η διαδρομή που ακολούθησε ήταν: κτήριο της Δημοτικής Φιλαρμονικής, Υπαπαντής, Ιστορικό Κέντρο, Παπλωματάδικα, Πλατεία Όθωνος, Γερμανού, Άγιοι Απόστολοι, πεζόδρομος Αριστομένους, Δημαρχείο, κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου.

filarmoniki filarmoniki 1

ΤΣΙΚΝΙΣΜΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ

Καθώς έφθανε το μεσημέρι, οι ψησταριές βγήκαν παντού και η τσίκνα άρχισε να αναδύεται στον αέρα. Τσικνίσματα, κρασί και άλλα οινοπνευματώδη, ζωντανή μουσική στο Ιστορικό Κέντρο και ηχογραφημένη αλλού, έδιναν το στίγμα της ευωχίας παρά τους δύσκολους καιρούς! Άλλοι το γλέντησαν πολύ, άλλοι λιγότερο, όμως ευχές έδιναν κι έπαιρναν όλοι, παντού.

tsiknismata tsiknismata 3

Το Δήμαρχο πήρε από το Δημαρχείο μια ομάδα Νεδουσαίων, με νταούλι και φλογέρα και κατευθύνθηκαν στο Ιστορικό Κέντρο. Εκεί, πολύς κόσμος χαιρόταν την ημέρα με ζωντανή μουσική, κοψίδια στα κάρβουνα, κρασί και τσίπουρο. Ο Π. Νίκας είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές για καλές Απόκριες με πολύν κόσμο και να γευθεί όσα η Τσικνοπέμπτη επιτάσσει.

nedousaioi 1 glenti 8

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΓΟΥΡΝΟΣΦΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΓΟΥΡΝΟΧΑΡΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ!

Στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων και στο χώρο του πατινάζ, στις 18.00 απόψε, θα ξεκινήσει η εκδήλωση που φέρνει στο επίκεντρο τις παραδοσιακές γουρνοσφαξιές, όπου θα παρουσιασθεί όλη η διαδικασία της παρασκευής παστού, δηλαδή: κοπή, αλάτισμα, κάπνισμα και λιώσιμο με τον παραδοσιακό τρόπο. Φυσικά, πέρα από τους μεζέδες, δε θα λείψουν το κρασί και το γλέντι.

Επίσης, στον πεζόδρομο της Αριστομένους και ώρα 18.30 θα ακουσθούν τραγούδια της Αποκριάς.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech