Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

«Φωτεινή» νυχτερινή παρέλαση του Καρναβαλιού

Οι εκδηλώσεις για την Αποκριά και το 2ο Καλαματιανό Καρναβάλι συνεχίσθηκαν με μεγάλη συμμετοχή ντόπιων και επισκεπτών, κέφι και ξέφρενο ρυθμό, το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Φεβρουαρίου.

Οι εκδηλώσεις της περιόδου αυτής ξεκίνησαν το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου και ώρα 10.30 το πρωί στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, όπου στήθηκε ένα εργαστήρι κατασκευής εικαστικής μάσκας με πρωτότυπα υλικά και τίτλο: «Το δεύτερο ταξίδι στη δική μας «ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ». Ήταν ανοιχτό για τα παιδιά, με μεγάλη συμμετοχή.

Την ίδια ημέρα και ώρα 11.00, συνεχίσθηκε η διαγωνιστική διαδικασία των «Μυστικών της Πριγκίπισσας Ιζαμπώ» με το 3ο Quiz και το 3ο Πακέτο Θεμάτων Σακούλας.

«ΦΩΤΕΙΝΗ» ΜΕΓΑΛΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Το βράδυ του Σαββάτου, στις 20.00, από πολλά σημεία της πόλης εκατοντάδες καρναβαλιστές ξεκίνησαν και κατέληξαν, με νυχτερινή παρέλαση, στην κεντρική πλατεία - Βασ. Γεωργίου. Ο τίτλος της παρέλασης ήταν «Αυτοφωτιστείτε» κι έδωσε το έναυσμα για να δουλέψει η φαντασία των καρναβαλιστών, που υλοποίησαν το ζητούμενο με πολλούς και ευφάνταστους τρόπους. Φωτεινά σπαθιά, φωτεινά καπέλλα, ναυτικοί πυρσοί, χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, φακοί και άλλα συναφή επιστρατεύθηκαν για την εκπλήρωση όσων ζητούσε το θέμα. Τα φωτεινά «εξαρτήματα» των καρναβαλιστών, σε συνδυασμό με τις ευφάνταστες στολές, συνάρπασαν το κοινό, που κατέκλυσε τις κεντρικές οδούς και την κεντρική πλατεία - Βασ. Γεωργίου της Καλαμάτας.

parade 2 parade 12

Ο Δήμαρχος, στο χαιρετισμό που απηύθυνε, ευχήθηκε να επικρατεί η αισιοδοξία και η χαρά για τη ζωή, τονίζοντας πως το Καρναβάλι είναι μια γιορτή για τη νεολαία αλλά και για όσους αισθάνονται νέοι.

ΑΕΡΟΣΤΑΤΑ ΚΑΙ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΙΔΕΡΗ

Στον Άγιο Σίδερη Καλαμάτας, στο Γήπεδο Στρατοπέδου και ώρα 19.00, οι κάτοικοι της περιοχής ετοίμασαν και έστειλαν στον ουρανό αερόστατα, δύο εκ των οποίων ήταν εντυπωσιακού μεγέθους, ενώ προσφέρθηκαν στο κοινό παραδοσιακά εδέσματα. Οι πρώτες ύλες ήταν προσφορά καταστημάτων της περιοχής. Δεν έλειψαν και δρώμενα με φωτιές.

ag-sideris ag-sideris 6

ag-sideris 5 ag-sideris 9

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, με μεγάλη συμμετοχή κατοίκων και επισκεπτών της πόλης, εκτυλίχθηκαν πολλές εορταστικές εκδηλώσεις το πρωί της Κυριακής 23 Φεβρουαρίου.

Τα τμήματα Προπαιδείας του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας έδωσαν το έναυσμα για τη γιορτή, που είχε τίτλο «Πανηγύρι τώρα αρχίζει», με ερμηνευτές τους μικρούς μαθητές του Ωδείου. Οργάνωση, διδασκαλία, διεύθυνση: Λένα Αγγελέτου. Επιμέλεια οργανικού συνόλου: Θεανώ Αδαμοπούλου - Σταύρος Βόλλαρης.

wdeio wdeio 5

Ακολούθησε το παραδοσιακό γαϊτανάκι, υπό τους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας και με την καθοδήγηση των μελών του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

gaitanaki 11 gaitanaki 14

Στη συνέχεια, το επίκαιρο για την εποχή μουσικοθεατρικό δρώμενο: «Ο θάνατος του δράκου και το ξύπνημα της Άνοιξης», από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, κέρδισε την προσοχή αλλά και τις καρδιές των παιδιών που το παρακολούθησαν.

gaitanaki 9 gaitanaki 10

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πολλή μουσική και χορό σε αποκριάτικους ρυθμούς, από τα μέλη των σχολών Latin της πόλης.

ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΟ Β΄ ΚΑΠΗ

Στη Ράχη, στη συνοικία Κουφού Ελιές όπου εδρεύει το Β΄ ΚΑΠΗ και στις 18.00 της Κυριακής, το γλέντι άναψε για τα καλά με μουσική και χορό, αλλά και παραδοσιακά εδέσματα. Όπως πάντα, τα αερόστατα έκλεψαν την παράσταση.

Συμμετείχαν:

•        Β΄ ΚΑΠΗ Δήμου Καλαμάτας (χορωδία - χορευτικό)

•        Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας

•        Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μεσσηνίας.

v-kapi 6 v-kapi 2

ΛΙΩΣΙΜΟ ΠΑΣΤΟΥ

Στο Αριοχώρι, στη Δ.Ε. Άριος και στου Σταματινού, στη Δ.Ε. Αρφαρών έλιωσαν το παστό, το βράδυ του Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου. Το πρωί της Κυριακής, στο γήπεδο μπάσκετ του Ασπροχώματος και στο Καλάμι (Δ.Ε. Καλαμάτας) διοργανώθηκαν γλέντια με παραδοσιακά εδέσματα, φωτιές και αερόστατα.

Το βράδυ της Κυριακής και ώρα 20.00, στην Άνω Άμφεια έγινε παραδοσιακό γλέντι με λιώσιμο παστού και φωτιές.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech