Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Κοσμοπλημμύρα, κέφι και χρώμα στο 2ο Καλαματιανό Καρναβάλι

Ακόμη πιο πετυχημένο σε σχέση με την περυσινή, πρώτη διοργάνωση, υπήρξε το 2ο Καλαματιανό Καρναβάλι. Χιλιάδες καρναβαλιστών εκμεταλλεύθηκαν την καλοκαιρία που επεκράτησε μέχρι το απόγευμα της Κυριακής και κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου της Καλαμάτας, σκορπώντας κέφι και ξεγνοιασιά στον κόσμο, με φαντασία, γούστο και ευρηματικότητα.

parade 1

Η καρναβαλική παρέλαση ξεκίνησε αμέσως μετά την άφιξη της πριγκήπισσας Ιζαμπώ και της συνοδείας της, που κατέλαβαν τη θέση τους στην εξέδρα, ενώπιον χιλιάδων φίλων του Καρναβαλιού από την Καλαμάτα και άλλες περιοχές.

Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο Θέμης Γεωργαντάς, πλαισιωμένος από τη Γιώτα Νέζη. Μουσική έπαιξαν οι DJs Νάσος Παπατζιμόπουλος και Κώστας Σιψάς, οι οποίοι στο τέλος της παρέλασης έδωσαν τη σκυτάλη στο νεανικό συγκρότημα «Μέλισσες», το οποίο για πάνω από δύο ώρες διασκέδασε το κοινό όλων των ηλικιών, με αγαπημένα τραγούδια ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου.

parade 5

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη βράβευση των πληρωμάτων για τη γενική τους παρουσία στις παρελάσεις και τα παιχνίδια. Ο Δήμαρχος, με χαιρετισμό που απηύθυνε,  ευχαρίστησε όλους τους καρναβαλιστές για το κέφι τους αλλά και για την ιδιαίτερη ομορφιά που χάρισαν στην πόλη τις τελευταίες μέρες και ευχήθηκε το 3ο Καλαματιανό Καρναβάλι 2015 να είναι ακόμα μεγαλύτερο. 

parade

ΙΖΑΜΠΙΑΔΑ

Το Σάββατο 1η Μαρτίου, προηγήθηκε η Ιζαμπιάδα, που λόγω της συνεχόμενης βροχής πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας Καλαμάτας, αντί για την κεντρική προκυμαία του λιμανιού όπου ήταν προγραμματισμένη. Πλήθος καρναβαλιστών κατέκλυσε το Δημοτικό Στάδιο για τα παιχνίδια της Ιζαμπιάδας.

izampiada 2

Όσοι πήραν μέρος, δεν ξέχασαν όμως και τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, για τους οποίους προσέφεραν πακέτα με όσπρια, ζυμαρικά και ρύζι σε σημαντικές ποσότητες. Τα τρόφιμα αυτά θα διανεμηθούν από το Δημοτικό Παντοπωλείο.

Οι καρναβαλιστές διαγωνίστηκαν σε διάφορα ψυχαγωγικά, αθλητικά και χιουμοριστικά παιχνίδια.

ΚΟΥΛΟΥΜΑ

Όπως η παράδοση επιτάσσει και παρά τον κακό καιρό, τα Κούλουμα γιορτάστηκαν στη Μικρή Μαντίνεια καθώς και σε άλλες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας.

mmantineia 3 mmantineia 1

Στην Παραλία της Καλαμάτας, παρόλο που ακυρώθηκε η εκδήλωση του Δήμου λόγω βροχής, πολλοί ήταν εκείνοι που βγήκαν για να πετάξουν χαρταετό.

paralia-kalamata 5

ΔΡΩΜΕΝΟ ΕΥΕΤΗΡΙΑΣ ΣΤΗ ΝΕΔΟΥΣΑ

Τέλος, στη Νέδουσα τελέσθηκε την Καθαρή Δευτέρα το δρώμενο ευετηρίας, με μιμητικές – συμβολικές εκδηλώσεις, χορούς και τραγούδια.

Nedousa 5 Nedousa

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech