Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Παρουσίαση του βιβλίου «Το Δαχτυλίδι»: άγνωστες πτυχές της ιστορίας της Κύπρου

Το βιβλίο του Γιώργου Παπαδόπουλου - Κυπραίου «Το Δαχτυλίδι» θα παρουσιασθεί τη Δευτέρα 10 Μαρτίου και ώρα 19.00 στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, σε μιαν εκδήλωση που διοργανώνεται από το Δήμο Καλαμάτας και τις εκδόσεις Διόπτρα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η δημοσιογράφος Μαρία Τομαρά, η φιλόλογος και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων Αντωνία Παυλάκου - Χριστακοπούλου και ο συγγραφέας.

«ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ»

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος - Κυπραίος, ιδρυτής των εκδόσεων Διόπτρα, συνθέτει μέσα από αληθινά περιστατικά ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα και αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της ιστορίας της Κύπρου από το 1821 μέχρι τον αγώνα της ΕΟΚΑ.

Έξι γενιές Ελλήνων διασχίζουν ενάμιση αιώνα ιστορίας. Ένα δαχτυλίδι συμβολίζει την αγάπη, τη θυσία και την πίστη.

Ενάντια στη μοίρα και συχνά ενάντια στη λογική, Το Δαχτυλίδι ξετυλίγει μέσα στις γεμάτες αλήθεια σελίδες του μια συγκινητική ιστορία για την αγάπη, την αξιοπρέπεια και την πατρίδα.

Ξεκινώντας πριν από δύο αιώνες στο μεγαλύτερο ελληνικό νησί, την Κύπρο, έξι γενιές ανθρώπων αγωνίζονται για να αλλάξουν τα σχέδια της μοίρας, της δικής τους και του τόπου τους.

Το Δαχτυλίδι σφραγίζει τις ζωές απλών, καθημερινών ανθρώπων, που γίνονται ήρωες. Έρωτες, φιλίες, όνειρα, ιδέες και αγαθά που δεν μετριούνται με το ζύγι, συνθέτουν μια αληθινή ιστορία που όμοιά της δεν έχει ξαναγραφτεί ποτέ.

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος - Κυπραίος γεννήθηκε στην Ακρούντα της Κύπρου το Μάιο του 1941.

Σε ηλικία 15 ετών ορκίστηκε μέλος της ΕΟΚΑ στον αγώνα της εναντίον των Άγγλων, για την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Σπούδασε Ηλεκτρονικά στην Αθήνα με υποτροφία και εργάστηκε στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (CYTA). Τον Δεκέμβριο του 1966 μετανάστευσε στο Τορόντο του Καναδά, όπου εργάστηκε ως ηλεκτρονικός. Φοίτησε στο College of Education του Πανεπιστημίου του Τορόντο και διορίστηκε καθηγητής ηλεκτρονικών στο Danforth Technical School.

papadopoulos-daxtulidi

Στην Αθήνα εγκαταστάθηκε το Φεβρουάριο του 1974 και φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Άσκησε τη δικηγορία ώς το Μάρτιο του 1985. Το 1978 ίδρυσε τον εκδοτικό οίκο Διόπτρα, του οποίου ανέλαβε τη διεύθυνση από το 1985.

daxtilidi.JPGinvitation.JPGpapadopoulos-daxtulidi.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech