Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο θα καταδείξει τις αρχαίες ρίζες των χορών μας

Τον προσεχή Ιούνιο θα διοργανωθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, έκθεση με τίτλο «Μυθικοί χοροί της Μεσσηνίας». Σε σχετικό δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», που υπογράφει η Νινέτα Κοντράρου - Ρασσιά, αναφέρονται χαρακτηριστικά τα ακόλουθα: «Οι Καλαματιανοί σέρνουν το χορό τους από τα προϊστορικά χρόνια κι ας το αγνοούν σήμερα όσοι χορεύουν τον περήφανο καλαματιανό, όπως κι εκείνοι που θεσμοθέτησαν στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα το διεθνές φεστιβάλ χορού θέτοντας έτσι την Καλαμάτα στο διεθνή πολιτιστικό χάρτη με έμφαση στο χορό.

Είναι σαφές ότι ο τόπος αυτός, εκτός από λάδι και ελιές, παρήγαγε μουσικοχορευτικούς βηματισμούς όπως δείχνει η αρχαιολογική έρευνα, η οποία τεκμηριώνει την παραπάνω παραδοχή με σχετικά ευρήματα που θα παρουσιασθούν σε λίγες μέρες στο αρχαιολογικό μουσείο της Καλαμάτας με τον τίτλο «Μυθικοί χοροί της Μεσσηνίας».

Την έκθεση θα διοργανώσει η ΛΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, που εδρεύει στην Καλαμάτα και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε τη διεξαγωγή της.

Το ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας» μπορείτε να δείτε στον παρατιθέμενο σύνδεσμο http://www.enet.gr/?i=news.el.texnes--politismos&id=418765

xoros.jpgxoros1.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech