Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

«Θεατρική Σκηνή Βασίλης Φωτόπουλος» ονομάσθηκε η Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ονοματοδοσίας της Κεντρικής Θεατρικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕΚ σε «Θεατρική Σκηνή Βασίλης Φωτόπουλος», το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014, στις 19.00.
Ο Δήμαρχος, λίγο πριν αποκαλύψει σχετική μαρμάρινη επιγραφή, είπε λίγα λόγια για τον πολύ σημαντικό αυτό καλλιτέχνη, καθώς και για την αξία της πρωτοβουλίας του Δήμου σχετικά με την απόδοση του ονόματος του Βασίλη Φωτόπουλου στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας. Μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος επεσήμανε για το Β. Φωτόπουλο τα ακόλουθα: «Ήταν ένας μεγάλος άνθρωπος του θεάτρου, μια σημαντική προσωπικότητα της πόλης μας. Είναι χρέος μας να τον τιμήσουμε και οι εκατοντάδες μαθητές που ετησίως επισκέπτονται το Θέατρό μας να μάθουν για το Βασίλη Φωτόπουλο και το σημαντικό του έργο».
Ο κριτικός θεάτρου και Διευθυντής της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος έδωσε μιαν ασυνήθιστη και ενδιαφέρουσα διάλεξη, στην οποία αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Βασίλη Φωτόπουλου, με τον οποίον ήταν φίλος. Ο κ. Γεωργουσόπουλος έχει μελετήσει το έργο του Β. Φωτόπουλου διεξοδικά, τόσο το σκηνογραφικό όσο και το ζωγραφικό και έχει γράψει τη βιογραφία του Καλαματιανού καλλιτέχνη, στο μεγάλο τόμο που έχει εκδώσει το Μουσείο Μπενάκη για τη ζωή και την προσφορά του αείμνηστου Φωτόπουλου. Ο κ. Γεωργουσόπουλος αναφέρθηκε, επίσης, σε γενικότερα θέματα ελληνικής τέχνης, κουλτούρας και ελληνικότητας.
Τέλος, προβλήθηκε μια ταινία, η οποία άρεσε ιδιαίτερα και συγκίνησε το κοινό, όπου μιλούσε ο ίδιος ο Βασίλης Φωτόπουλος και περιέγραφε την προσωπική του διαδρομή και τις απόψεις του για την νεοελληνική τέχνη.
 

aa_9.JPGaa_11.JPGaa_14.JPGaa_15.JPGaa_19.JPGaa_26.JPGaa_27.JPGaa_28.JPGaa_32.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech