Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Στα μονοπάτια της Κρήτης με τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας

Την Παρασκευή 21 Μαρτίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας θα ταξιδέψει στην περιοχή της νότιας και ανατολικής Κρήτης σε μια από τις πιο όμορφες και περισσότερο αναμενόμενες εξορμήσεις της χρονιάς.

Τα μέλη του Ορειβατικού, έχοντας στο μυαλό τις προηγούμενες επισκέψεις τους στο νησί με τον Σύλλογο, ανυπομονούν για την επόμενη εξόρμησή τους στην Κρήτη. Οι εικόνες και οι εμπειρίες τους ήταν τόσο έντονες και ωραίες, ώστε η επιθυμία για επιστροφή και ανακάλυψη νέων προορισμών και διαδρομών στον ανεξάντλητο αυτόν προορισμό, να είναι πολύ δυνατή. Καθώς το ταξίδι στην Κρήτη απαιτεί περισσότερο χρόνο από ένα απλό Σαββατοκύριακο, η ημερομηνία που επιλέχθηκε για φέτος συνδυάζει την αργία της 25ης Μαρτίου. Έτσι η αναχώρηση από την Καλαμάτα θα γίνει την Παρασκευή 21 Μαρτίου και η επιστροφή την Τρίτη 25 Μαρτίου.

Σε αυτή την εξόρμησή στόχος είναι τα βουνά, τα φαράγγια και οι παραλίες της νότιας και ανατολικής Κρήτης, με ορμητήριο το οροπέδιο του Λασιθίου, και αναβάσεις στη Δίκτη (κορυφή Σπαθί/υψόμετρο 2148 μέτρα) και στα Αστερούσια αλλά και επισκέψεις σε ιδιαίτερα σημεία της ευρύτερης περιοχής.

krete

Θα πραγματοποιηθούν πορείες με διάφορους βαθμούς δυσκολίας, σε μέρη όπου η ιστορία και ο μύθος έχουν αφήσει βαθιά τα ίχνη τους, θα γίνει επαφή με τους ανθρώπους της και την παράδοσή τους και περίπατοι σε τόπους που δύσκολα μπορείς να βρεθείς χωρίς τον Ορειβατικό.

Η αποστολή θα φθάσει στην Κρήτη, μέσω Πειραιά, νωρίς το πρωί του Σαββάτου και συγκεκριμένα στο λιμάνι του Ηρακλείου. Η μέρα αυτή καθώς και οι δύο επόμενες θα είναι αφιερωμένες στην εξόρμηση στο νησί. Η αναχώρηση από την Κρήτη θα γίνει το βράδυ της Δευτέρας, η άφιξη στον Πειραιά το πρωί της Τρίτης και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας η επιστροφή στην Καλαμάτα

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής κάθε βράδυ μετά τις 21.00 στα γραφεία του Συλλόγου (Ανατολικό Κέντρο) και στα τηλέφωνα 27210 97733, 6972719232.

Είναι σημαντική η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής (μέχρι και το βράδυ της Τρίτης 18 Μαρτίου) για την καλύτερη δυνατή οργάνωση της εξόρμησης (ακτοπλοϊκά εισιτήρια, μετακίνηση κτλ).

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech