Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Εγκαίνια στο Μανουσάκειο Μουσείο Δήμου Σπαρτιατών

Την Κυριακή 23 Μαρτίου και ώρα 12.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η τελετή εγκαινίων του Μανουσακείου Μουσείου Δήμου Σπαρτιατών, το οποίο στεγάζεται σε διώροφο νεοκλασσικίζον οίκημα των αρχών του 20ού αιώνα επί της οδού Ανανίου 13 στη Σπάρτη. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Το Μανουσάκειο, Μουσείο Αστικού και Λαϊκού Βίου αποτελεί δωρεά του αειμνήστου Λεωνίδα Μελετίου Μανουσάκη, ο οποίος το 1996 δώρισε στο Δήμο Σπάρτης την οικία του μαζί με την οικοσκευή, το ρουχισμό, το φωτογραφικό αρχείο, το οθωμανικό λάβαρο κ.ά.

Στο δεύτερο όροφο της πρόσφατα ανακαινισμένης οικίας του Μελετίου Μανουσάκη, θα παρουσιασθούν παραστάσεις της σπαρτιατικής κατοικίας, η σάλα, η τραπεζαρία και λοιποί χώροι, με αντικείμενα της οικογένειας Μανουσάκη και άλλων Σπαρτιατών.

Σε μία ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα πρόκειται να εκτεθούν οικογενειακά κειμήλια που θα προέρχονται από δωρεές Σπαρτιατών που συνέβαλαν στα κοινά της πόλης, καθώς και αντικείμενα σημαντικά για την ανάδειξη του ιδιαίτερου χαρακτήρα της Σπάρτης.

Σε κάθε αντικείμενο που θα δωρίζεται, θα αναγράφονται τα στοιχεία προέλευσής του καθώς και το όνομα του δωρητή.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech