Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Ξανάζησε η Επανάσταση του 1821 στο Β΄ ΚΑΠΗ

Με ορμή και κέφι νεανία, τα μέλη του Β΄ ΚΑΠΗ του Δήμου Καλαμάτας ετοίμασαν και παρουσίασαν μια πολύ ωραία γιορτή για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας - 25ης Μαρτίου 1821. Στην εορταστική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 20 Μαρτίου, συνέβαλαν οι μαθήτριες και οι μαθητές της Στ΄ Τάξης του γειτονικού 13ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους, αποδεικνύοντας πως η όσμωση ανάμεσα στην Τρίτη Ηλικία και τα παιδιά είναι και υπαρκτή και επωφελής.

Η 25η Μαρτίου είναι διπλή εορτή, αφενός θρησκευτική για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, αφετέρου Εθνική για τον Ευαγγελισμό του μηνύματος της Ελευθερίας για το γένος των Ελλήνων.

Τα μέλη του Β΄ ΚΑΠΗ, στο λαμπρό του κτήριο στη συνοικία Κουφού Ελιές στη Ράχη, παρουσία πολλών αιρετών του Δήμου Καλαμάτας, απέδωσαν το νόημα και τα μηνύματα της γιορτής με απαγγελία ποιημάτων, με τραγούδια από τη χορωδία τους πλαισιωμένη από μικρή ορχήστρα, με το χορευτικό τους συγκρότημα που παρουσίασε εθνικούς χορούς. Επίσης, έγινε αναφορά σε σπουδαίες προσωπικότητες των προεπαναστατικών χρόνων και της Επανάστασης, αλλά και σε μεγάλες μάχες όπως η θυσία του Παπαφλέσσα και των παλληκαριών του στο Μανιάκι, όπου έπεσαν μαχόμενοι κατά του Τουρκοαιγυπτιακού στρατεύματος του Ιμπραήμ.

Ακολούθησαν προσεγμένα θεατρικά από τα παιδιά του 13ου Δημοτικού Σχολείου, που παρουσίασαν τον αγώνα των Ελλήνων – ανδρών και γυναικών – στο Σούλι, αλλά και στο Μεσολόγγι. Τα παιδιά, ντυμένα με εθνικές ενδυμασίες, απέδωσαν και τραγούδια, ενώ ορισμένα από αυτά έπαιξαν μουσικά όργανα απαρτίζοντας μικρή ορχήστρα.

Το χειροκρότημα για όλους τους συντελεστές της γιορτής υπήρξε θερμότατο, ενώ την παρακολούθησαν και παιδιά, που ήρθαν να καμαρώσουν τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους, κατ’ αντιστροφήν των σχολικών εορτών!

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech