Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Λαμπρή παρέλαση, παρά τη βροχή, για την Εθνική Επέτειο

Παρά τη βροχή που σημειώθηκε το πρωί της 25ης Μαρτίου και τις ψιχάλες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πλήθος κόσμου κατέκλυσε την κεντρική πλατεία-Βασιλέως Γεωργίου και την οδό Αριστομένους στην Καλαμάτα, για την παρέλαση με την οποία τιμήθηκε η επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821.

Μετά τη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής και την κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πλατείας 23ης Μαρτίου, τα τμήματα παρέλασαν ενώπιον του λαού και των επισήμων, ενώ εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ήταν ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος.
Τα νιάτα της Καλαμάτας και της γύρω περιοχής, η μαθητιώσα και στρατευμένη νεολαία, καθώς και πολλά μέλη πολιτιστικών, κοινωφελών και εθνικοτοπικών συλλόγων παρέλασαν με υπερηφάνεια και καμάρι, τιμώντας τους αγωνιστές που ξεσηκώθηκαν το 1821 υπέρ Πίστεως και Πατρίδος, πετυχαίνοντας το θαύμα της Αναστάσεως του Γένους και της αποτινάξεως του Οθωμανικού ζυγού.
Τα μέλη πολιτιστικών και εθνικοτοπικών συλλόγων έφεραν παραδοσιακές φορεσιές διαφόρων περιοχών της πατρίδας μας, πραγματικά καλλιτεχνήματα, που προσέδωσαν ιδιαίτερη λαμπρότητα και χρώμα στην παρέλαση. Ορισμένα από αυτά έριχναν με αντίγραφα όπλων του 1821 άσφαιρα πυρά, που προκαλούσαν μεγάλο θόρυβο και ενθουσίασαν τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί.
Επίσης, παρέλασαν μέλη κοινωφελών συλλόγων που υπηρετούν το συνάνθρωπο ο οποίος έχει ανάγκη, ενώ την παρέλαση έκλεισαν ένοπλα τμήματα του 9ου Συντάγματος Πεζικού και της 120 ΠΕΑ, με επικεφαλής τις πολεμικές σημαίες.
Την παρέλαση κάλυψε με εμβατήρια και πολεμικά θούρια η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech